Sport

2017.07.03. 18:06

Cseke Ottó rangos elismerése

Cseke Ottó labdarúgás iránti rajongása már kisgyerek korában kezdődött. Az otthonról hozott örökséget nagyapja ültette el a családi hagyományokba, aki 1936-ban 16 évesen, társaival alakította ki a mezőfalvi sportpályát.

Horváth László

A jelenlegi öltözőépület 1972-es megépítése is a nagyapa nevéhez fűződik. Édesapja szintén gyerekkortól kezdte a labdarúgást. A sikeres pályafutásnak köszönhetően 1978 és 1985 között a futballklub elnökeként tevékenykedett, így a családi környezet nagy hatással volt az ifjú Cseke Ottóra. Ottó 1978-tól 1986-ig szerepelt játékosként a csapatban, majd egy sérülést követően fel kellett hagynia az aktív focival.

A futballtól azonban nem tudott elszakadni. 1999-ben vezetőségi taggá, 2004-ben az egyesület elnökévé választották. Nevéhez fűződik a mezőfalvi labdarúgás legsikeresebb időszaka, amikor két évig az NB III-ban, majd következő két évben az NB II-ben rúgta a bőrt a csapat. A sikerek után hullámvölgy következett, a főszponzor kilépésével a megye II-ben épített új csapatot Cseke Ottó. Az eltelt évtizedek alatt Mezőfalva sportéletének odaadó szervezője, résztvevője. Szabadidőt nem kímélve segítette a felnőtt és utánpótlás csapatok munkáját, finanszírozását. Önkormányzati képviselőként évek óta harcol a minél jobb körülmények kialakításáért. Családi segítséggel gondozza a pályát, a feladatok napi 8-10 órában is adnak munkát.

A példás önzetlenség és odaadás elismeréseként Cseke Ottó június elején Székesfehérváron, a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség idényzáró ünnepségén a Fejér Megye Labdarúgásáért-díj ezüst fokozatát vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!