Sport

2017.03.10. 21:40

Csodát jelentő csend - Se levegőt, se labdát ne kapjanak a házigazda spanyolok

Barcelona - Amíg sokan szombaton délben a gőzölgő levest kanalazzák, addig a dunaújvárosi női vízilabdázók győzelemre éhesen ugranak medencébe az Euroliga negyeddöntőjének visszavágóján a címvédő Sabadell ellen. Nagyon bízunk benne, ők is jóllaknak.

Gallai Péter

A lányok az első találkozón háromgólos hátrányba kerültek, így a büntetőkhöz legalább ennyivel kellene nyernie Menczingeréknek. Az előjelek nem nekünk kedveznek, de a sportban minden megtörténhet.

Az előzmények nem éppen a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics csapata számára kedvezőek, hiszen az első meccsen elszenvedett háromgólos vereség (9-12) mellett Mihók Attila vezetőedző akkor kapott piros lapja miatt a visszavágón csak a lelátón ülhet, s a LEN a meccs előtt még eltiltotta Vályi Vandát is, a dunaújvárosi találkozó végén kialakult tömegjelenetek miatt. Csak zárójelben: a Sabadell "bunyósai" közül senkit nem meszeltek el utólag...

Ám így is csodát tenni készülnek az ezúttal Fülöp Tibor edző által dirigált lányok. Az biztos, a kinti hangolódás tökéletesen sikerült, nem beszélve a napsütésről, a tengerparti környezetről, ami szintén pozitívan hatott a lányokra.

A lányok pénteken is remek hangulatban készültek, Horváth Brigittáék (b3) a klub rövidítését is kirakták, szó szerint élőben
Fotó: DUE-Maarsk

Horváth Brigitta arról beszélt, hogy az első perctől kezdve nem szabad engedni levegőhöz és labdához jutni a spanyolokat. Igazából az első találkozóhoz képest a taktikán nem változtattak.

- A hazai összecsapáson az első negyedben hibátlanul vízilabdáztunk, ennek köszönhetően vezettünk 4-1-re. A harmadik negyedet engedük el nagyon, sok lefordulásgólt kaptunk, hátrányba hagytuk a falakat, onnan szintén lőttek találatokat. Ezeket nem szabad hagyni - mondta, majd az első meccsen szerintünk sem éppen a helyzet magaslatán álló bírópárosra utalva hozzátette, nagyon furcsa volt, hogy másfél perc után már három kiállításuk volt, nagyjából csak hátrányban védekeztek.

Nyilván, a nemzetközi mezőnyben személy szerint nem lehet készülni a játékvezetőkre, ám a stílusra igen. Így például az edzéseken lehetett modellezni a kontrákat, amikor Mihók Attila egyszer csak sípjába fújt, és mindenki sprintelt hátra, hogy visszarendeződve megakadályozzák a lefordulásokat.

A lányok a kinti hangolódás közben egy kicsit mókáztak is
Fotó: DUE-MARSK

- Szerintem ma reggel már lesz bennem izgalom, hiszen mindent meg akarunk tenni azért, hogy az Euroliga négyes döntőjébe jussunk. A háromgólos hátrány nem kevés, ahhoz extra kell mindenkitől, hogy ezt ledolgozzuk, s akkor is csak meccsnullnál járunk és jöhetnek a büntetők. Fülöp Tibort és egymást is segítenünk kell, nagyon oda kell figyelni a kommunikációra a vízben, ami minden bizonnyal nem lesz egyszerű, mert biztosan sok spanyol néző lesz kint a találkozón.

Nem lenne rossz, ha a végén ők mennének ki szép csendben az uszodából. Mert akkor sikerült a csodatétel, azaz továbbjutottunk!

A negyeddöntős párok győztesei április végén, a 28-29-i négyes fináléban vívnak meg egymással a széria első helyéért, amíg a vesztesek átkerülnek az európai szövetség (LEN) másik sorozatába, s a LEN Kupa Final Fourjában szállnak medencébe a jövő hónap derekán, április 14-15-én.

Az Euroliga négyes döntőjének első résztvevője már megvan: a Kirisi (21-6, illetve 9-13) kettős győzelemmel jutott tovább a szintén orosz Hanti-Manszijszk ellenében. A negyedik párban a görög Olympiakosz és az olasz Padova csatázik, az első meccsen Itáliában 10-10-et játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!