Sport

2015.06.25. 18:49

Csökkent üzemmódban működik a Dunaújvárosi Tekebarátok Tömegsport Egyesülete

Dunaújváros - Keményen küzd a fennmaradásáért a Dunaújvárosi Tekebarátok Tömegsport Egyesülete.

Jankó Árpád

Amíg 2008-ban tizenhat-csapatos bajnokságot tudtak elindítani a városban, addig most kilépések miatt a tavaszi fordulóban már csak hat csapat nevezett. Nem indult például a Dunaújvárosi Papír, a Száhalombattai Hőerőmű együttese sem. Természetesen az anyagiak hiánya áll a háttérben. A rendkívül lelkes tekézők mellől (száz-százötven tag, sok nyugdíjas) hiányoznak a támogatók. (Megjegyzem: két-három gazdag dunaújvárosi egyhavi elkaszinózott pénze már megmentené őket a szerk.)

Főképp tagdíjakból, nevezési díjakból tengődnek. Ahogy Ortó Béla elnök frappánsan fogalmazott: csökkentett üzemmódban működünk. A kis pénzüket elviszi a pályabérlet. Tavasszal hat csapat kétszer is játszott a bajnokságban a márciusi kezdés után. A tíz forduló végén első lett a Gőzhenger, amelyet a Dunaújvárosi Építők, a Gurig-Ászok, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet, a Hatvanasok és a Megver-Teke követte. Természetesen ez csak részeredmény.

Az őszi forduló végén, novemberben hirdetnek majd városi bajnokot. Emlékversenyt, más kupát elhalasztottak, mert talán akkor valamivel tehetősebb lesz az egyesület. Így a szponzor nevét viselő Corsó és a Kovács Bálint Kupát ősszel rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!