Sport

2017.04.18. 19:16

Csoportelső helyen a magyar női vízilabda-válogatott

Avezzano – A magyar női vízilabda-válogatott kedden este az olaszok ellen játszotta utolsó világliga-selejtezős meccsét, sorában hat Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics játékossal.

Gallai Péter

A pénteki és szombati LEN Kupa négyes döntő után, ahol az Újpest nyert, a DUE-Maarsk pedig bronzérmes lett, a két csapat kerettagjai hétfőn máris repültek Olaszországba. – Gratulálok mindkét magyar együttesnek, amely meggyőződés szerint az elődöntőben előrehozott finálét vívott. A Dunaújvárosnak nem sok hiányzott, hogy döntőbe jusson, ahol azt gondolom, szintén reális esélye lett volna a végső sikerre – tekintett vissza Bíró Attila kapitány a szövetség honlapján.

A csoportelsőségről döntő meccsen végül a dunaújvárosiak – Szilágyi, Garda, Menczinger, Somhegyi, Kasó, Gurisatti – hathatós közreműködésével sikerült legyőzni az olimpiai ezüstérmest, ezzel csoportelsőként bejutva a kínai szuperdöntőbe.

Olaszország – Magyarország 10-12 (2–3, 2–3, 2–4, 4–2)

Magyarország: Bolonyai – Szilágyi 3, Gurisatti 1, Szücs 1, Garda 1, Menczinger, Parkes. Csere: Kasó, Csabai, Takács O. 1, Czigány 1, Somhegyi 1, Bujka 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!