Sport

2013.02.27. 17:26

DAB: a sebesség öl!

Dunaújváros - Szombaton megkezdi az idei MOL Liga rájátszást a Dab.Docler jégkorongcsapata. Az ellenfél az a Miskolc lesz, amelyet szezon közben hatszor múltak felül Galaniszék. Érdekes a MOL Liga idei kiírása, hiszen az elődöntő egyben a magyar bajnoki döntő is lesz.

Boda Bence

Azzal tehát, hogy a Dab.Docler a Miskolcot választotta, bizonyossá vált, hogy az arany vagy Dunaújvárosba, vagy a borsodi székhelyre kerül - hosszú idő után nem lesz bajnok a székesfehérvári csapat.

Az ellenfélválasztásról két nappal ezelőtt Azari Zsolt elnök elmondta: ebben hangsúlyos volt Stephan Lundh véleménye. A svéd trénert így arról is megkérdezzük, miért épp az alapszakaszban utánunk, a második helyen végzett Miskolcot választjuk.

Stephan Lundh: "Úgy gondolom, igazi play-off csapat a Dab.Docler, mindig fel tudnak pörögni a fiúk, ha nagy a kihívás"

- Az utolsó tíz-tizenöt mérkőzésén nem azt a teljesítményt nyújtotta a DAB, amelyet a szezon első felében megszoktunk...

- Ez a nehéz, megterhelő edzéseknek és a motiváció hiányának kombinációjából adódik. Mindenki tisztában volt vele már január elején, hogy nagy valószínűséggel miénk lesz az első hely az alapszakaszban, aztán ez egy hónappal ezelőtt teljesen bizonyossá vált.

- Lehet ilyen rövid idő alatt száznyolcvan fokos fordulatot venni, s felpörögni az elődöntőre?

- Ezt nagyon nehéz megmondani előre. Úgy gondolom, jót tett, hogy olyan ellenfelek ellen játszhattunk az utóbbi időben, amelyek már play-off hokit játszottak. A játékosaink a szezon elején rengetegszer érezték a győzelem ízét, ami talán egy kicsit megnyugtatta őket, ám az utóbbi időben sokszor keserű szájízzel kellett elhagyniuk a jeget, biztos vagyok tehát abban, hogy szomjazzák a sikert.

- Miért esett a választás a Miskolcra?

- Elsősorban azért, mert elég rövid az út a borsodi székhelyre - ebből a megfontolásból ejtettük ki a kosárból az erdélyi csapatokat. Emellett a szezonban nyolcszor találkoztunk, s hatszor győztünk, igaz, mindig kiélezett mérkőzésen született meg a siker.

- Mik az erősségei az Acélbikáknak?

- Úgy gondolom, igazi play-off csapat a Dab.Docler, mindig fel tudnak pörögni a fiúk, ha nagy a kihívás, és egyeseknek kifejezetten jót tesz a megszokottnál nagyobb nyomás. Ezt a tavalyi szezonban is láthatta mindenki, amikor vereség nélkül tudtuk elhódítani az első helyet. Ha konkrét képességeket kellene mondanom, akkor az elsődleges a gyorsaságunk: a sebesség öl, mondják gyakran a közlekedésben, nos ez ugyanígy igaz a jégkorongra is. Ha gyorsabb vagy, mint az ellenfeled, az már fél siker. Emellett remek kapusaink vannak - Sevela például az alapszakasz legjobbja lett idén is -, ami elengedhetetlen, ha egy ilyen megterhelő sorozat vár a csapatra. Végül pedig van néhány igazán kreatív játékosunk, akik képesek a kereteken kívül is gondolkodni, s új lendületet adni a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!