Sport

2013.01.04. 18:20

Nehézkes Dab-győzelem a Miskolc ellen

Dunaújváros – Egy hónap után játszott péntek este ismét itthon a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata a MOL Ligában. A DAB büntetőkkel szerezte meg a győzelmet.

Agárdy Csaba

Dab.Docler – Miskolci Jegesmedvék 4-3 (0-0, 2-2, 1-1, 0-0,1-0) büntetőkkel

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 1200 néző. Vezette: Halassy, Haszonits, Abonyi, Soós.

DAB: Sevela – Lindgren, Kiss D., Pavuk, Papp V., Galanisz (1), Huba, Chvatal, Peterdi, Vaszjunyin, Azari, Erdélyi P., Hüffner, Somogyi 1 (1), Gröschl (1), Kiss Á. 1, Nagy R., Strenk, Szabados, Szappanos 2. Edző: Stephan Lundh.

Miskolc: Gyenes – Szirányi 1, Hegyi Á. (1), Tóth A., Fodor Sz., Nagy G. (1), Cowan, Atkinson, Saluga (1), Dubek 1, Rafaj, Orosz, Nagy K., Szilágyi 1 (1), Ritó, Smith, Popovics, Czuba, Miskolczi. Edző: Tim Kehler.

 

Fotók: Vohlmann György

Minden adott volt ma este ahhoz, hogy a dunaújvárosiak nagyszerű győzelmet arassanak a miskolciak felett. A találkozó előtt a DAB kapusát, Peter Sevelát köszöntötték, akit a liga edzői november legjobb játékosának választottak. Régen látott nagyszámú közönség jött össze a jégcsarnokban, a miskolci szurkolók is képviseltették magukat, így remek, mondhatjuk úgy, újévi hangulatban kezdődött a találkozó.

 

A DAB lépett fel támadólag, a 4. percben Szappanos révén meg is szerezhette volna a vezetést, de a helyzet kimaradt. Ezután a miskolciak is egyre többet kezdeményeztek, Sevela kapuja előtt rendre alakultak ki helyzetek. A harmad remek, nagyon sportszerű küzdelmet hozott, mindössze egy kiállítással, amikor a dunaújvárosi Kiss Dánielt küldték a bírók a büntetőpadra. Az első játékrész 0-0-lal záródott.

 

A második harmadból csak négy perc telt el, amikor Somogyi megszerezte a dunaújvárosiaknak a vezetést. Azonban sokáig nem örülhettek a hazai drukkerek, mert a 28. percben Dubek egyenlített. Ebben a harmadban még két gólt láthattak a szurkolók, mindkét fél oldaláról egyet-egyet, így 2-2-vel kezdődött az utolsó játékrész.

A csapatok itt sem kímélték egymást, ezúttal is döntetlenre hozták a húsz percet. A rendes játékidő 3-3-mal ért véget, így jöhetett a hosszabbítás, ami ugyancsak nem döntött. A találkozót a büntetőlövések döntötték el, a „bíró” Szappanos Dávid volt, akinek találatával nyert a DAB.

A dunaújvárosiak legközelebb vasárnap 19 órakor a Ferencvároshoz látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!