Sport

2013.03.20. 16:08

DAB - HSC: Csíkszeredában folytatódik a párharc

A Mol Liga döntő ötödik mérkőzésén a Csíkszereda szépített az Acélbikák ellen, így pénteken megrendezik a 6. összecsapást is.

Agárdy Csaba

21:16 A döntő ötödik meccsén jött a harmadik hosszabbítás. Ebből eddig kettőt megnyertek a dunaújvárosiak, ezúttal nem sikerült nekik. Nagyon sokat támadtak, emberelőnyös helyzetük is volt, de a lehetőséggel nem tudtak élni. A 78. percben Fadrny eldöntötte, hogy a dunaújvárosiaknak lesz még jelenésük Csíkszeredában. A döntő állása 3-2 a DAB javára.

Dab.Docler - HSC Csíkszereda 1-2 hu. (1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2500 néző. Vezette: Halassy, Varjú, Soós, Gangel.

DAB: Sevela - Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos, Hüffner, Chvatal, Gröschl (1), Vaszjunyin 1, Virág T., Tőkési, Nagy R., Mihalik, Peterdi, Azari, Strenk, Szabados, Somogyi, Papp V., Kiss Á. Edző: Stephan Lundh.

Csíkszereda: Kozuch - Góga, Papp Sz., Mihály, Novak, Hurtaj, Flinta, Nagy I., Kmit, Becze T. (1), Tranca, Adorján, Bors 1, Molnár Zsombor, Szőcs, Bíró, Kósa, Péter, Moldován (1), Fadrny 1 (1). Edző: Gál Sándor.

20:56 Galanisz Nikandrosz óriási helyzetet alakított ki, végül Galanisz passza után Szappanos nem talált a kapuba, viszont egy kiállítást eredményezett az akció, emberelőny!

20:50 A hosszabbítás első két percében, előbb egy kapuvast ütöttek a vendégek, majd Becze hagyott ki nagy helyzetet, Peterdi viszont a túloldalon veszélyeztetett.

20:34 Ismét hosszabbítás lesz, ez már a harmadik, kettő idegenben, egy pedig hazai pályán. "Hirtelen halál" jön, az első gólig tart a küzdelem.

20:39 A befejező játékrészben folytatódott az adok-kapok a játékban, de ez nemjelentette azt, hogy a játékosok egymást bántották volna. Az 53. percben fordult az elő, amikor az első pofonváltás történt a mérkőzésen. A csíkiak nem voltak túl sportszerűek, mert Pavukot akkor ütötték meg,amikor már a bíró a játékosok között állt. Emberelőnybe került ezután a dunaújvárosi csapat, sikerült is felállniuk, de helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. A harmad utolsó percét nagyon meghajtották a hazaiak,szinte nem is volt a korong az erdélyieknél, de gólt nem sikerült elérniük. Több ezer torokból zúgott az "Újváros, Újváros!" rigmus, de ennek ellenére ismét hosszabbítást hozott a két csapat találkozója. Az Acélbikáknak és a csíkiaknak már sorozatban ez a harmadik hosszabbításuk lesz és ha hozzávesszük azt, hogy a magyar bajnoki döntőt Miskolcon  a DAB hosszabbításban nyerte meg, talán "világcsúcs", hogy egy csapat majdnem minden tétmérkőzésén rákényszerül a hosszabbításra.

20:25 Az utolsó öt percet nagyon meghúzzák a csapatok, a hazaiaknak több nagyszerű helyzetük is adódott, de nem tudták gólra váltani.

20:15 Rövid verekedés alakul ki a csíki kapunál, Szappanos kiállítják.

20:05 A második harmadot a Csíkszereda jobban kezdte, mint a dunaújvárosi csapat, 1-0-át hátrányukat mindenképpen le akarták dolgozni. Ebben a játékrészben végig a vendégek voltak aktívabbak, mondta is egy szurkoló,hogy ezek a székelyek sosem adják fel? Mire megkapta a választ:évtizedek óta nem adják fel, miért pont most és itt tennék meg!Küzdelmüket a 31. percben siker is koronázta, mivel Bors révén egyenlítettek. Ebben a húsz percben sem láthattak a szurkolók igazán élvezetes jégkorongot, de az egyértelmű volt, hogy minden játékosnak a szíve ott van a pályán. A csapatok rengeteget korcsolyáztak, sokat ütköztek, a játék a nagy tét ellenére, sőt lehet, hogy pont azért,nagyon sportszerű volt. A kiállítások sem sportszerűtlenségből születtek, hanem a túlzott akarásból. Negyven perc játék után még minden nyílt maradt és ugyancsak egy szurkoló felvetése volt: elképzelhető,hogy ismét hosszabbítás lesz? Mint az előző négy mérkőzésen, a két csapatnak a döntőben most is az utolsó pillanatig kiélezett maradt a mérkőzés.

19:49 A pihenőre 1:1-es állásnál mennek a csapatok.

19:40 Több kihagyott helyzet után emberelőnybe kerülnek az Acélbikák.

19:35 A második harmad 10. percében egyenlít a Csíkszereda - Bors révén.

19:14 Minden adott volt a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, hogy remek mérkőzést láthassanak a szurkolók, hiszen teljesen megtelt a csarnok. Csíkszeredából is sok székely érkezett, ami nem kis teljesítmény, hiszen most csak egy mérkőzés van, jövés-menés az életük. Ami nagyon érdekes, hogy elkezdődött a mérkőzés, sőt a 13. másodpercben a dunaújvárosiaknak már helyzetük is volt, amikor a két tábor rájött, hogy nem hangzott el sem a magyar, sem a székely himnusz. Ekkor a 3000 szurkoló rázendített és a játékvezetők kénytelenek voltak megállítani a mérkőzést. A "protokoll" után a dunaújvárosiak továbbra is támadásban maradtak, sőt rögtön emberelőnybe kerültek, aminek "csak" egy kapufa lett az eredménye. Ezután, ahogy a mérkőzés előtt egy nappal Szilassy Zoltán, a DAB másodedzője nyilatkozta, play-off játék alakult ki. Az iram hatalmas volt, ütközésben sem volt hiány, de igazán szép játék nem alakult ki. De az is tény, a dunaújvárosiak végig uralták a játékot, majdnem mindig a csíkszeredaiak harmadában volt a korong. A 13. percben a csíkiak a saját kapujuknál rosszul passzoltak, a korong Vaszjunyin elé pattant, aki élt a lehetőséggel és megszerezte csapata vezetését. A hátralévő időszakban maradjunk most már a play-off kifejezésnél, a játék folyt, az utolsó két percet a DAB emberhátrányban játszotta, de remekül kivédekezte ezt a nehéz időszakot. Így a második játékrész hazai vezetésnél kezdődhetett.

18:53 Vaszjunyin betalál: 1:0.

17:20 A csapatok már harcra készek, az edzők nyilvánosságra hozták az összeállításokat. A szurkolók zarándoklása már megindult a Dunaújvárosi Jégcsarnok felé, a jelek szerint semmi akadálya, hogy 18.30-kor elkezdődjön a MOL Liga döntő ötödik mérkőzése, amelyen győzelmével a Dab.Docler megszerezheti az aranyérmet.

Dab.Docler - HSC Csíkszereda

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 2500 néző. Vezette: Halassy, Varjú, Soós, Gangel.

DAB: Sevela - Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos, Hüffner, Chvatal, Gröschl, Vaszjunyin, Virág T., Tőkési, Nagy R., Mihalik, Peterdi, Azari, Strenk, Szabados, Somogyi, Papp V., Kiss Á. Edző: Stephan Lundh.

Csíkszereda: Kozuch - Góga, Papp Sz., Mihály, Novak, Hurtaj, Flinta, Nagy I., Kmit, Becze T., Tranca, Adorján, Bors, Molnár Zsombor, Szőcs, Bíró, Kósa, Péter, Moldován, Fadrny. Edző: Gál Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!