Sport

2013.03.27. 17:53

Dab.Docler-Sapa Fehérvár - A megyeszékhely hokicsapata simán nyert

Nagy volt a különbség a DAB.Docler és a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatai között szerdán, a Magyar Kupa-elődöntőjében, a finálét a kék-fehérek játszhatják a Miskolc ellen.

Agárdy Csaba

Hosszú hosszú évekig  nagy csatákat vívott egymással a Dunaújvárosi Acélbikák, illetve a Sapa Fehérvár AV 19 hokicsapata.  Szerdán, a Magyar Kupa-elődöntőben ismét összetalálkozott a szezont a MOL Ligában (DAB), valamint az EBEL-ben (Sapa) töltő két együttes.  A   mérkőzést régen látott felfokozott hangulat várta. Dunaújvárosban a  hívek abban bíztak, hogy a magyar bajnokságot és a MOL Ligát nyert Acélbikák lendületben vannak.  Fehérváron pedig azért lehettek a drukkerek bizakodók, mert remek játékosállományuk van,  és egy teljes szezonon jutottak túl a MOL Ligánál  keményebb,  színvonalasabb bajnokságban.

 

Fotók: Vohlmann György

Némi ünnepléssel kezdődött a találkozó, hiszen a Csíkszeredában MOL  Ligát nyert dunaújvárosiakat a közönség most látta először. A mérkőzés  kezdését jelentő első korongbedobást Vargyas László, a Dunaújváros egykori csapatkapitánya végezte el. Kimondottan tüzes hangulatban   kezdődött a mérkőzés, hiszen a Fehérvár drukkerek megtöltöttek egy  szektort a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Hamar kiderült, hogy a Volánnak  öt-, míg az Acélbikáknak négyfokozatú sebességváltója van. Igazán ez a  4.  percben vált valósággá, amikor Mihály megszerezte a Sapának a  vezetést, majd egy perc múlva Metcalfe növelte csapata előnyét. A   küzdelemre nem lehetett panasz, mert a dunaújvárosiak a  két gól után sem kerültek megalázó helyzetbe, sőt az utolsó öt  percben egyenrangú partnerei voltak a Volánnak. Többször is   veszélyeztettek, gólhelyzeteket is kialakítottak. Ez a megállapítás  persze a fehérváriakra szintén igaz.

Ha futballista kifejezéssel kellene élnünk, mondhatnánk, hogy az első   harmad végén biztató jelek voltak a dunaújvárosiak játékában, ami még  azt is feltételezte, hogy akár szoros lehet a mérkőzés. A fehérváriak   azonban a dunaújvárosi reményeket gyorsan szertefoszlatták, hiszen a   második játékrészben a 4. percben Metcalfe és Orbán révén már 4-0-ra   vezettek. Ezzel el is dőlt a kupadöntő. Ebben a játékrészben kiderült,  hogy a fehérváriaknak nem is öt, hanem hat sebességi fokozatuk van: a  37. percben már 5-0-nál szerezte meg Papp Viktor révén  a DAB az első  gólját. A harmad hátralévő idejében még két vendég gól született,  Sikorcin és Banham jóvoltából. Így a 7-1-es vendég vezetés után az  Acélbikák szurkolóinak már nagy reményei nem lehettek.

A záró játékrészben még Mihalik kozmetikázott, a Volán így 7-2-re  győzött. A fehérváriak Borsodban a Miskolccal döntőznek csütörtökön, a DAB a Fradival játszik a bronzért.

Dab.Docler-Sapa Fehérvár AV19 2-7 (0-2, 1-5, 1-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 3000néző.  Vezette: Kincses, Druga, Moravec, Scensny.

DAB: Sevela (Kiss T.) - Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos, Hüffner, Szabados, Somogyi, Gröschl, Vaszjunyin, Tőkési, Nagy R., Peterdi (1), Mihalik 1, Azari (2), Strenk, Papp Cs., Kiss Á., Virág T., Papp V. 1 Edző: Stephan Lundh.

Sapa: Bálizs  - Pratt, Durco, Bailey (1), Metcalfe 2, Banham 1 (2), Sille (1), Horváth, Kovács 1, Sofron, Vas M. (1), Pozsgai, Tokaji, Benk (1), Sikorcin 1 (1), Mihály 1 (1), Hetényi P., Orbán 1, Hajós, Magosi, Novak. Edző: Rich Chernomaz.

Kiállítások: 6, illetve 4 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!