Sport

2017.04.09. 18:05

A héten megszerezheti az állampolgárságot a DAB légiósa

Budapest - Pénteken este a finnekkel játszott felkészülési mérkőzést a magyar jégkorong-válogatott, amelyben elsőként lépett jégre címeres mezben a honosítás előtt álló Keegan Dansereau, a Dunaújvárosi Acélbikák csatára.

Gallai Péter

A bombaerős finnek végül 6-1-re nyertek a Tüskecsarnokban, az első két harmad a vendégeké volt, az utolsót viszont a magyar csapat nyerte. A mieink gólját Bartalis szerezte, aki Dansereau megszerzett korongját tette be a hálóba. A dunaújvárosi jégkorongozó bemutatkozása olyan jól sikerült, hogy őt választották a legjobb magyar játékosnak.

Soha rosszabb kezdést, Dansereau lett a legjobb magyar Fotó: MJSZ/Mudra László

Keegan Dansereau így nyilatkozott debütálása után: - A világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk, remek tapasztalat és nagy megtiszteltetés, hogy ilyen meccsen viselhettem először a magyar válogatott mezét. Igyekeztem betartani az edzői utasításokat, de ez már a hét végi edzőmeccseken is így volt, maximálisan koncentráltam. A papírjaim ügyében, ha minden igaz, szerdán lesznek komoly fejlemények.

Ezek a fejlemények az állampolgársági esküt és a magyar útlevelet jelenthetik, s ebben az esetben ott lehet az április 22-én kezdődő divízió I/A-s kijevi világbajnokságon. Azonban az még nem biztos, hogy hol folytatja pályafutását a MOL Liga egyik legjobbja. Több hazai csapat mellett EBEL és német bajnokságban szereplő klub is szívesen látná soraiban.

Szombaton és vasárnap egy másik debütálásnak is szemtanúi lehettünk, az U25-ös válogatotténak. A Szilassy Zoltán vezette csapat először 3-0-ra, majd 5-2-re kapott ki a Tüskecsarnokban a csehektől. Utóbbi meccsen szerepet kapott a dunaújvárosi hátvéd, Hruby Gellért.

Ami pedig a folytatást illeti, az U25-ös keretből egy hátvéd, Varga Arnold valamint négy csatár, Nemes Benjámin, Reisz Áron, Szita Donát és Terbócs István csatlakozik az eddigi 33 tagú felnőttválogatott bő világbajnoki keretéhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!