Sport

2015.06.18. 17:05

DASE: Soha rosszabb bajnoki évet!

Amióta DASE a DASE: a mostani bajnoki sorozat lett az asztaliteniszező egyesület legsikeresebb éve. Mindez a legkisebbek és a legnagyobbak érdeme is.

Jankó Árpád

Dr. Hanák Tamás, az egyesület elnöke elégedett vezetője lehet a pingpongozók klubjának. Ő ezt az érzést két szóval jellemezte.

– Siker és egység. A felnőtt asztaliteniszezőink eredménye jelenti a csúcsot. Emlékezetes marad a számomra az a megjegyzés, amelyet az egyik vendégcsapat tagja tett nemrég: „Ilyen hangulatban még vesziteni sem olyan rossz.” A győzelmeket, a sikereket pedig tényleg egy jó hangulatú társaság érte el. Ez nem jön magától, tudatosan tenni kell érte. A csapattársak egyben barátok, akik hajtanak egymásért. Egy nagy család a DASE.

Dr. Varga Péter, az asztaliteniszező rendőrválogatott Európa-bajnoki ezüstérmese, a megyei rendőr-főkapitány adta át az ezüstérmeket. Balról: Bihercz Tamás, Furka Attila, Nemes Szilárd, Hertelendy Amado, Dr. Hanák Tamás (Fotó: Amatőr felvétel)

– Említette, hogy mindezért tenni kellett, de mégis mi a titok nyitja?

– Az egyik fontos összetevő, hogy nálunk mindenki tudja és teszi a dolgát. Nekem nagyon sokat segített Kutschi Zoltán, Furka Attila és Rostási Attila. És nem felejthető Török József munkája, aki belépett a nyolcvanadik évébe, és most úgy döntött hosszú évtizedes múlt után, hogy befejezi tevékenységét. Ő a dunaújvárosi asztalitenisz sportág szerelmese, akinek megköszöntem a munkáját, és ünnepélyesen elbúcsúztattuk. Bár azért nagyon szeretném, ha Józsi bácsi a jövőben a kerti munkák mellett azért részfeladatokat elvállalna egyesületünkben.

– De Elnök úr is elbúcsúzott, mégpedig az aktív játéktól...

– Úgy gondoltam, hogy az ügyvédi munkám, az egyesület elnöki teendői, az utánpótlás-nevelés terhelése mellett most már eljött annak az ideje, hogy nyugodt szívvel átadjam a helyem a csapatban. Döntésemet megfontoltam, mivel láttam, hogy az egyesület megerősödött, stabil lábakon áll, és a csapatban is biztos szereplők lehetnek a fiatalabbak.

– Néhány szót tényleg váltsunk az ifjúságról, a legkisebbekről is!

– Ami az utánpótlás szereplését illeti vegyes a kép. Az előrelépést az is jelzi, hogy több fiatalt be tudtunk tenni a felnőtt csapatba. Így Kada Istvánt, Kutschi Zoltánt. De Láng Dominik is feljebb kerülhet. A legkisebbeknél nagy siker, hogy öt új pici pingpongozó állandó tagja lett az egyesületnek. Megszerették a pingpongot, és maradtak. Amíg a lehetőségeink elbírják, és ha jönnek továbbra is hozzánk a gyerekek, megszeretik a sportágat, akkor mi nem küldjük el őket. Természetesen szeretnénk az utánpótlásban is sokat fejlődni. Ez az egyik legnagyobb célunk.

– Tegnap már el is kezdődött a felkészülés az új bajnoki évre...

– Ez még amolyan „karbantartás”, majd szeptember előtt indul a hajrá. Szervezési feladataink is megszaporodtak, mivel nyolc felnőtt asztaliteniszező jött át a város másik egyesületéből hozzánk. Azt kérték, hogy a megyeiben indulhassanak, majd onnan akarnak felfelé építkezni. A bajnok NB III-as csapatból pedig a Mizsei testvérek kerülnek fel az NB II-es együttesbe, a többiek maradnak az NB III-ban.

– Anélkül, hogy az új sorozat részleteit érintenénk, azaz sem pontokban, helyezésekben, érmekben nem gondolkodva, melyik az a fontos három mondat, amit kétszer is aláhúzna?

– Nagyon szeretnénk, ha a DASE támogatóinak bizalmát, jóindulatát ismét elnyernénk. Modernizálni, korszerűsíteni kell az egyesület vezetését. És szeretnénk az utánpótlás-nevelést még hangsúlyosabbá tenni.

 

Remekelt a DASE az elmúlt évben

Az ezüstérmes NB II-es csapat egy ponttal maradt le a bajnoki címtől. Bihercz Tamás kiemelkedőt nyújtott, de Nemes Szilárd, Dr. Hanák Tamás, Furka Attila, Hertelendy Amado is nagyszerűen szerepelt. Farkas László vezetésével Mizsei Máté, Mizsei Tamás remekelt, Kutschi Zoltán és Kada István is kiválóan játszott. Így lett NB III-ban aranyérmes a csapat.

A megyeiben játszó gárdáink között az első csapat ötödik lett Bodó László vezetésével, a második gárda Rostási Attilával az élen bronzérmet szerzett. Dicsérhető fiatalok. Ifik: Mizsei Tamás, Szalai Boglárka. Serdülők: Láng Dominik, Horváth Dóra. Újoncok: Sztankovics Soma, Szalai Viola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!