Sport

2016.06.08. 19:05

A Búvársuli Sportegyesület érmei

Dunaújváros - Az elmúlt hét végén Gyöngyösön rendezték meg a búvárúszók számára a diákolimpiai döntőt és a seniorok országos bajnokságát.

Jankó Árpád

A Búvársuli Sportegyesület mind a két kategóriában indított versenyzőket. Öt gyerekkel és három senior úszóval indult a dunaújvárosi egyesület. A gyerekek csapata: Aszlajov Dorottya, Aszlajov Attila, Németh Nóra, Kövesdi Csenge és Ifj. Gurisatti Róbert. A három idős, senior: Maczula Zoltán, Hanzik András, Gurisatti Róbert.

A versenyen Kövesdi Csenge egy ezüstérmet és három bronzérmet szerzett. Németh Nóra három hatodik helyet ért el, de valamennyi dunaújvárosi búvárúszó megúszta a legjobb eredményét. A senioroknál Maczula Zoltán két aranyérmet kapott, Gurisatti Róbert pedig a két aranyérem mellé még egy ezüstöt is szerzett. Ők ketten és még egy kecskeméti női úszóval, valamint Hanzik Andrással kiegészülve a 4X50 méteres gyorsváltót is megnyerték. Összesen öt arany, két ezüst és három bronz volt a termés. Kövesdi Csenge 50 és 100, 200 gyorson aranyjelvényt kapott, 50 pillangón pedig ezüstöt. Németh Nóra 50 és 100 gyorson bronz jelvényt szerzett, ifj. Gurisatti Róbert 50 gyorson ezüstöt, 100 gyorson bronzot érdemelt ki. De Aszlajov Dorottya és Csepecz Zsolt is megkapja a jutalmát. Az 50 méteres gyorsért bronzjelvényt kapnak. Ugyanis a versenyszámoknál szintidőket határoznak meg, s ha a versenyző azokat megússza, akkor jár a kitüntető jelvény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!