Sport

2016.12.18. 17:30

Ünnepelt a Dunaújváros PASE

Dunaújváros - Pénteken a Béke Étteremben tartotta hagyományos karácsonyi ünnepségét a Dunaújváros PASE labdarúgó szakosztálya.

Gróf András

A terem zsúfolásig megtelt az egyesület játékosaival, valamint a szülőkkel. Közel ötszázan érkeztek az eseményre, amelyen többek között megjelent a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei igazgatója, Schneider Béla, valamint a legutóbb NB I-ben szereplő együttes csapatkapitánya, Böőr Zoltán is. A 2016-os esztendő legemlékezetesebb pillanatainak felsorolását követően a korosztályok kiemelkedően teljesítő játékosai vehették át a megérdemelt kitüntetéseket.

A futball iskolában az év játékosai lettek: Kiss Máté Gábor (U6-7), Kákonyi Marcell (U8-9), Weixl Dominik (U10-11), Fésüs Martin (U12). Ezt követően az alsóbb korosztályokban játszó minden játékos díszoklevelet kapott a 2016-ban végzett munkájáért. A Dunaújváros PASE akadémián a következő játékosok lettek a csapatok legjobbjai: Gráczer Máté (U14), Áldott Napsugár (leány U15), Al-Sheraji Rauf Mohamed (U15), Novák Zsombor (U17), Abért Bence (U19).

A felső képen balról jobbra a Dunaújváros PASE elnöke, Vigh György, Andriska Gábor utánpótlás edző, a felnőtt csapat vezetőedzője Dobos Barna, valamint a klub egykori labdarúgója, Böőr Zoltán hallgatja az évértékelést (Fotó: Ady Géza)

A születési év alapján megválasztott év játékosai: Csala Gergő (2004-es korosztály), Szabó Bence (2003-as korosztály), Slett Kristóf (2002-es korosztály), Halász Péter (2001-es korosztály), Dobos Áron (2000-es korosztály), Hamar Erik (1999-es korosztály), Kercsó Bence (1998-as korosztály).

A futball iskola minden növendéke oklevelet kapott a gálán Fotó: Ady Géza

Az utánpótlás legjobbjai után a felnőtt csapatok legjobbjait díjazták. A női együttes legjobbja Domján Boglárka lett, míg a férfiaknál a házi gókirály Tóth Tibor vehette át a kitüntetést. A Dunaújváros labdarúgásáért kitüntetést ezúttal Bódis Gábor kapta, aki évtizedek óta tevékenykedik az újvárosi labdarúgásért.

Az év játékosai közül hárman: Hamar Erik (b), Halász Péter és Slett Kristóf (Fotó: Ady Géza)

Az ünnepi eseményt követően este ugyanezen a helyszínen rendezték meg az Dunaújváros PASE jótékonysági bálját, amelyen részt vettek az egyesület jelenlegi játékosai, a régi labdarúgók, valamint a szurkolók és szimpatizánsok. Az egybegyűltek az est alatt felelevenítették egykori emlékeiket. A bál bevételét az egyesület rehabilitációs eszközparkjának fejlesztésére fordítja majd a klub.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!