Sport

2017.05.24. 18:19

DKKA: Megharcoltak a győzelemért

Sokaknak lesz emlékezetes a ma esti női kézilabda-mérkőzés. No, nem a játék nagyszerűsége miatt, hanem azért, mert többen a Debrecen elleni hazai találkozón búcsúztak el a dunaújvárosi közönségtől.

Jankó Árpád

Vagy befejezik a pályafutásukat, vagy más egyesületnél folytatják a kézilabdázást. Így búcsúztak el Zdravko Zovko edzőtől,  és öt játékostól. Ők: Gindeli Panna, Hornyák Bernadett, Karnik Szabina, Pálinkás Viktória, Rácz-Vincze Melinda.  Mindannyian egy emléktárgyat és egy csokor virágot vettek át. A hazai közönség pedig állva tapsolta és köszönte meg valamennyiük  játékát.

Képünkön Rácz-Vincze Melindát búcsúztatják
Fotó: Zsedrovits Enikő

Dunaújvárosi  Kohász-Debrecen  29-26 (14-14)

Dunaújváros Sportcsarnok,  vezette:  Andorka,  Hucker.

D. Kohász: Csapó _  Klujber 4, Kovács 4 (2),  Cifra 2,  Micijevic 7, Szalai 3, Rácz-Vincze  6. Csere: Pálinkás, Vártok (kapusok),  Takács  D.,  Molnár 3,  Karnik, Nick, Kudor. Vezetőedző:  György László.

Debrecen:  Horváth-Pásztor _  Varsányi,  Punko 4,  Siska 3,  Sirián, Yerhykava 3,  Kelemen  5. Csere:  Lajtos (kapus),  Csáki  5 (4),  Tóvízi  4,  Pénzes,  Tóth,  Despotovic 2. Vezetőedző:  Tiselj Anton.

Már a mérkőzés első szakaszában kiderült, hogy ez a  DVSC  nagyon masszív együttes.  Hiába vezetett egy-egy góllal a Kohász, a debreceniek mindig kiegyenlítettek. Nem tudott a hazai gárda elszakadni  a hajdúságiaktól. Ezt mutatta az első félidő 14-14-es eredménye is.

 

Ez a koreográfia a fordulást követően is  folytatódott, pedig a közönség nagyon sokat  segített. A lelátón is érezni lehetett, hogy nagyon küzd a Kohász az előnyért, tehát megérdemli a “Hajrá, Kohász!” buzdítást. Bár a debrecenieknek csak az egyenlítések sikerültek, a vezetés már nem, de akkor is idegesítő volt, hogy  a Kohász nyomában lihegett a vendégcsapat.  Gól itt, gól ott, és következtek Rácz-Vincze Melinda megmozdulásai. ( Ezek nagyon fognak majd  hiányozni a jövőben.) Az ő góljaival  szakadt el ellenfelétől a Kohász (22-20). Majd jött a fiatal Molnár, Szalai találata, és a 25-11 már megnyugtató előnynek számított. Legalábbis mi így gondoltuk. A debrecenieknek  azonban más járt a fejükben, no és a  kezük a kapuval szemben  sokszor betalált, így idegeskedhettünk tovább  25-24-nél. És jöttek a hajrá percei, amelyekben pedig Micijevic  vette kezébe a karmesteri pálcát, és az ő góljaira már nem volt a  rendkívül jól küzdő debrecenieknek  válaszuk. A 29-26-os győzelem keméy, harcos mérkőzésen alakult ki. Szombaton  pedig utazik  a kiesés elől menekülő Mosonmagyaróvár  otthonába  a Kohász.  A végére hagytunk egy igencsak  elgondolkodtató, kimondottan pikáns  eredményt: a bronzérmes otthonában  Érden a Mosonmagyaróvár 20-19-re legyőzte az Érd csapatát. (Hogy mik vannak?)

György László: - Nagyon küzdelmes mérkőzésen győztünk. Kemény, harcos játékban, bár huszonhat gólt kaptunk, mégis a védekezésünk tetszett jobban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!