Sport

2013.01.17. 18:52

D.Kohász: a korábbi teljesítmény önbizalmat adhat a csabai meccsre

Úgy látszik, a D. Kohász női kézilabdacsapata megragadta a gödör szélét, már csak fel kell húznia magát. Azaz szombaton nyernie kell Békéscsabán.

Jankó Árpád

Ami a sikeres idegenbeli szereplésre reményt ad, az a Siófok legyőzése és a KEK-ben is szereplő Érd elleni döntetlen. Félő, hogy ha Csabán kikap a csapat, akkor visszacsúszik a gödörbe. Természetesen  Békéscsabán nyerni manapság sem könnyű. Legutóbb új edzővel ötgólos győzelmet ért el Debrecenben az Előre. Persze még szombaton is tart a békéscsabai keret tagjainak "bemutatkozása" új mesterük, Bakó Botond edző előtt. Ez mindenképp motiválja majd a hazaiakat.

Bognár-Bódi Bernadett, a Kohász válogatott játékosa ismeri a csabai játékot iszonyúan kemény (Fotó: Vohlmann György)

A dunaújvárosiaknak pedig a legutóbbi két szép siker, és a mutatott remek játék, a küzdeni tudás adhat önbizalmat. Tapasztaltuk: van tűz, elszántság a csapat játékában. A Kohásznak, mivel nagyon nagy csatára számíthat, most nagyon okosan, higgadtan, ésszel kell kézilabdáznia. Annál is inkább, mert Csabán nem leányálom játszani. Erről Bognár-Bódi Bernadettnek is vannak ismeretei. Ő három évvel ezelőtt játszott Békéscsabán.

- Nagyon kemény, vérmes szurkolótábor buzdítja ott a csapatot. A csabaiak nagyon agresszívak, különösen védekezésben súrolják a durvaság határát. Nekünk az Érd elleni játékunkat kell megismételni ellenük. Bízom abban, hogy a fiataljaink is felveszik majd a játék ritmusát - mondta a válogatott szélső.

Mátéfi Eszternek, a Kohász szakvezetőjének nyilatkozata rímel Bernadett mondataira.

- Védekezésünk határozottsága fontos  és az is, hogy a fiatalok többet nyújtsanak a támadójátékban. Nyikolajenko, Glucsica, Veress és Tóth  személyében rutinos, jó képességű játékosokkal rendelkezik a Békéscsaba. De mi bátran, sikerre éhesen fogunk játszani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!