Sport

2013.01.20. 16:33

D.Kohász: végre győzelem idegen pályán

Dunaújváros - Egy Debrecenben új edzővel nyerő Békéscsaba fogadta szombaton a legutóbb Érddel döntetlent játszó D. Kohász női kézilabdacsapatatát. Így mindkét gárda szerzett önbizalmat.

Jankó Árpád

 

Békéscsabai ENKSE - D. Kohász  25-26 (14-16)

Békéscsaba, 1000 néző. Vezette: Andorka, Hucker.Békéscsaba:  Sipeki  Hajduch 2, Nikolajenko 1 (1), Szögi 2, Tóth K. 1, GLUSICA 10, Kelemen 2.  Csere: VERESS  (kapus),  Hanczvikkel  1, Csáki 5,  Gávai 1,  Dombi.  
Edző: Bakó Botond. D. Kohász: Pisák  BOGNÁR-BÓDI 6 (3),  Sánta 1,  Gáspár 1, TAKÁCS  D. 4, FERLING 5 (2), BERTA 3. Csere: Csapó (kapus), Takács F. 3, Gera 1, Rádl 2.  Edző: Mátéfi Eszter.   Kiállítások: 10, illetve 8 perc.Hétméteresek: 21, illetve 65.

Nagyszerűen kezdett a dunaújvárosi együttes. Nem az történt, amire  Békéscsabán legtöbbször számítani lehet. Nem a hazai gárda, hanem a vendéggárda kézilabdázott dinamikusan. Megszerezte a vezetést - sok esetben gyors lerohanásokból -,  és ahhoz makacsul ragaszkodott. Sőt, a 20. percben már 15-9-re is vezettek Ferlingék.  Kétgólos előnnyel mehettek pihenni a vendégek az első félidő után.

Majd  a második játékrész elején  egy hullámvölgy következett, s ennek  hatására kiegyenlített a békéscsabai  csapat (16-16). Főképp Glusica dobálta a gólokat. Tíz perc múlva azonban ismét a Kohász vezetett (18-20), de  megint egyenlítettek a csabaiak (20-20).   Ám nem engedte a Kohász, hogy megszerezzze a vezetést a Csaba, és így a hazaiak mindig az eredmény után loholtak (22-24). Ez pedig a dunaújvárosi formáció  lelki tartását is megmutatta.  Csak a közelítésre futotta már az erejükből a csabaiaknak. A dunaújvárosiak keményen védekeztek, és az előnyükből egy gól meg is maradt a végére. Nagyszerű, mondhatni bravúros győzelmet arattak a vendégek (végre) idegenben.  Ezzel  a Kohász feljött a tabella nyolcadik helyére (9 pont).  Megelőzi a Siófok (8)), a  Békéscsaba  (7), a Debrecen (7)  és a BSE (3)  csapatát. 

Bakó Botond: - Álmosan kezdtünk, nem ütköztünk. Hiába támadtunk.

Mátéfi Eszter: - Végre elhittük, hogy idegenben is  nyerhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!