Sport

2016.11.14. 20:45

Döbbenet és csalódottság - A DKKA szurkolóinak egy része minősíthetetlenül viselkedett

Dunaújváros - Nem elég, hogy a D. Kohász KA női kézilabdázói szombaton 29-22-re kikaptak Érden az EHF Kupa harmadik fordulójának első meccsén, a vendég nézők egy része a meccs alatt, után és a sporttelepre visszatérve példátlan verbális és teátrális agresszióval támadt a csapat tagjaira, sportszakembereire.

Gallai Péter

A történtek miatt - a következő mérkőzések biztonságos és sportszerű lebonyolításának érdekében - a DKKA vezetése úgy döntött, hogy lezárja a sportcsarnokban a kapu mögötti, eredményjelző alatti szektort, a B-közép helyét, valamint felfüggesztik a 2016/17-es szezonra kiadott törzsszurkolói kártyák érvényességét.

Az alábbiakban a klub közleményét olvashatják.

A DKKA vezetése, munkatársai és játékosai mély megdöbbenéssel és csalódottsággal állnak az érdi EHF Kupa mérkőzéssel kapcsolatban történt események előtt. A vendég szektorban helyet foglaló nézők egy csoportja a találkozó alatt, után és a Központi Sporttelepre visszatérve példátlan verbális és teátrális agresszióval támadt a csapat tagjaira, sportszakembereire. Megengedhetetlen kifejezésekkel illették fiatal játékosainkat, fenyegető légkört teremtettek, ami elfogadhatatlan számunkra.

Egy archív képünkön az eredményjelző alatti tábor szurkolása. A klub döntésének értelmében a kapu mögötti szektor üresen marad a következő összecsapásokon... Fotó: Ady Géza

Akadémiánk megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít szurkolóink kiszolgálására, a különböző csoportokkal való kapcsolat ápolására. Ennek számtalan megható emlékét őrizzük az emlékkönyvekben és a szívünkben. Anyagi lehetőségeinkhez képest a kiemelt nemzetközi és hazai mérkőzésekre kedvezményes, vagy ingyenes buszokat indítottunk, találkozókat szerveztünk, kisebb ajándékokkal kedveskedtünk. A történtek ellenére is úgy gondoljuk, hogy a nagy lelátón helyet foglaló szurkolóink többsége értékeli törekvéseinket, szereti a csapatot, és sokan évtizedek óta tartanak ki mellettünk jóban-rosszban.

A sport a nemes küzdelemről szól, amelyben benne van a siker és a kudarc lehetősége is. Aki ezeket nem tudja méltósággal kezelni, az nem szurkoló és nem való sportpályára. A jogos kritika természetes része a versenysportnak, de a mocskolódásnak, trágárságnak nincs helye egy fiatalokat nevelő sportszervezetnél. Mivel a kialakult helyzet rendezése hosszabb időt vesz igénybe, a következő mérkőzések biztonságos és sportszerű lebonyolításának érdekében a 2016/17-es szezonra kiadott törzsszurkolói kártyák érvényességét felfüggesztjük, az eredményjelző alatti szektort pedig nem nyitjuk meg. A találkozókra mindenkinek a főbejáraton, érvényes bérlet, vagy jegy felmutatásával lehet belépni, a házirend szigorú betartása mellett. Őszintén reméljük, hogy kényszerű intézkedésünk megértésre talál, a vétlen szurkolóinknak okozott kellemetlenségért pedig elnézést kérünk. Bízunk benne, hogy egy izgalmas és színvonalas EHF kupa visszavágóval tudjuk enyhíteni a mögöttünk hagyott szomorú este emlékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!