Sport

2017.02.14. 19:55

Kardos Róbert a dobogóra állhatott

Budapest - Szombaton a fővárosban rendezték meg az év első válogató birkózóversenyét, kötött- és szabadfogásban felnőtteknek.

Gallai Péter

Az esemény rangját emelte, hogy az 1989-ben megszüntetett Budapesti Honvéd birkózó-szakosztályának újraindítása alkalmából az I. Honvéd Kupát dr. Simicskó István honvédelmi miniszter nyitotta meg. A Dunaferr Sportegyesület birkózó-szakosztálya két versenyzővel képviseltette magát a szabadfogású megmérettetésen.

Fehér Krisztián edző mellett a bronzérmes Kardos Róbert Fotó: Dunaferr SE

Bagó Tibor a 98 kg-os súlycsoportban nem jutott a legjobb hat közé. Kardos Róbert a 61 kg-os súlycsoportban nagykanizsai ellenfelét pontozással legyőzte. A döntőbe jutásért a későbbi győztes, felnőtt-válogatott Molnár Józseffel szemben alulmaradt. A bronzmérkőzésen azután magabiztos 10:0-ás győzelmet aratva fejezte be a versenyt, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Róbert a következő hetekben a válogatottal edzőtáborozik, és készül a márciusi U23-as Európa-bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!