Sport

2016.11.20. 18:45

Az érdi együttes kiválóan játszott, megérdemelt a továbbjutása

Dunaújváros -Közel telt ház volt kíváncsi a Dunaújvárosi Kohász - Érd EHF Kupa visszavágó mérkőzésre. Annak ellenére, hogy az első találkozón hétgólos vereséget szenvedett a Kohász Érden (29-22).

Jankó Árpád

Akármennyire is kilátástalan volt a továbbjutás helyzete a dunaújvárosiak javára, a megjelent nyolcszáz néző mégis azt bizonyította, hogy a tévéközvetítés ellenére a helyszínen akarnak szurkolni a Kohászhoz közelálló szurkolók. Miért? Mert szeretik a csapatukat! Valóban csak abszolút tökéletes, hibátlan teljesítmény, no és az érdi gárda összeomlása kellett volna ahhoz, hogy sikerüljön ilyen hátrány ellenére a továbbjutás.

D. Kohász - Érd
25-31 (10-14)

Dunaújváros Sportcsarnok, 800 néző.

Vezette: Vranes, Wenninger (osztrákok).

D. Kohász: Oguntoye - Klujber 3 (1), Kovács A. 5 (1), Szalai 2, Cifra 1, Micijevic 5, Rácz-Vincze 4. Csere: Csapó (kapus), Kudor 3, Nick, Hornyák , Karnik 2, Molnár, Takács D., Grosch. Edző: Zdravko Zovko.

Érd: Janurik-Krpez - Slezák 2 (1), Kisfaludy, Signaté 5, Bulatovics 1, Klivinyi 5, Araujo 3. Csere: Gridnyeva (kapus), González 4 (2), Gulyás 2, Barján 2, Fekete 2, Szabó 5 (1), Vajda. Edző: Szabó Edina.

Kiállítás: 10 perc, ill. 6 perc. Hétméteres: 2/2, ill.,5/4.

Kisfaludy és Bulatovics (10) között próbál gólt dobni Kovács Anna. A Kohász csapatkapitánya megfázással is vállalta a játékot

És csak ámuldoztunk a dunaújvárosiak kezdésén. Okos, gyors támadások, jó védekezés következtében 5-0-ra vezetett a Kohász. Tomboló reakció érkezett a nézőtérről. (Már-már rögeszmém, ilyen vezetésnél miért nem lehet időt kérni, s megbeszélni a játékosokkal: figyelem, vegyétek úgy, hogy nem vezetünk, innentől nyugodt játék és kiváló védekezés kell, 0-0-ról indulunk. (Elnézést kérek a szakmától.) Az viszont tény, hogy sajnos több rossz, zavarodott támadással elpocsékolta az 5-0-át a Kohász. Felébredt az Érd, különösen Klivinyi és a kapus Janurik, és a 18. percben ki is egyenlített a vendégcsapat (7-7). Nem is állt meg az Érd. A Kohász nem tudta a vendégek kiváló védekezését feltörni, ráadásul emberelőnyt herdált el a hazai gárda. Az első félidő végén már kettős emberhátrányban is kézilabdáztunk. És határozott, erőteljes, pontos játékával megnyugtató előnyt szereztek a vendégek - 14-10 nekik.

A második félidő első szakaszában bár a hazaiak akarásával, küzdőképességével nem volt gond, játékban az Érd bizonyította, hogy évek óta együtt játszik a keretük, kiválogatott, remek profikkal - növelte az előnyét (14-22). Sőt már azt is megengedhette magának és játékosainak Szabó Edina edző, hogy kapus nélkül kézilabdázzon a csapata, hét mezőnyjátékossal. Akár gyakorlásképpen mintha egy edzésen lennének. És tényleg megtehették, mert a Kohász, amely több fiatallal játszott: Klujber Katrin, Groch Vivien, Molnár Beatrix, Nick Viktória, Micijevic Camila, Hornyák Bernadett, Csapó Kyra, már a mérkőzés hajrájában képtelen volt újítani. Ekkor azért a meggyógyult Kudor Kittinek örültünk, aki láthatóan belelendült a játékba, gólokat is szerezve nyolc hét után.

Kudor Kitti (96), aki nyolc hét után lépett ismét a parkettára, három gólt dobott. A Kohász csapatának nagy szüksége van a játékára

Az igen erős Érd fölényes győzelmet aratott 31-25-re.

Nem tévedek nagyot, ha megkockáztatom: ez az érdi formáció komoly kihívója lesz a bajnokságban a győri és a ferencvárosi csapatnak. Ami pedig a Kohászt illeti: mindent megpróbált a siker érdekében, de most ez erején felüli erőfeszítést jelentett. Mindennek ellenére, mondjuk ki: nem történt óriási tragédia, vasárnap is kisütött a Nap! Zdravko Zovko mesternek van igaza:

- Jobb csapattól kaptunk ki. 5-0 után szétestünk. Az Érd nagyon jó, rutinos együttes. Tudták, hogy kell nyerni. Nincs baj. Maradt a bajnokság és a Magyar Kupa számunkra. Dolgozunk, megyünk tovább!

Elhunyt az Akadémia játékosa

Nagyon szomorú, szinte az igazi emberi érzésekkel ellentétes magát a tényt is leírni. Azt, hogy november 18-án elhunyt Horváth Nikolett, a Dunaújvárosi Kohász fiatal játékosa. Hosszan tartó betegség, nagy küzdelem után vesztette el ezt a mérkőzést az Akadémia fiatal játékosa. Tizennyolc évet élt. A DKKA osztozik a család gyászában, és Horváth Nikolettát saját halottjának tekinti.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!