Sport

2013.06.28. 19:15

Döntetlent érő hajrá vízilabdában

Dunaújváros – A hollandok szinte végig vezettek, de az utolsó negyed remek játékának köszönhetően végül döntetlenre végzett női vízilabda-válogatottunk a pénteki nyitó meccsén.

Gallai Péter

A kupa nyitányán a korábbi olimpiai bajnok Hollandia várt a magyar csapatra, amelynek keretében négy hazai játékos – Kasó, Menczinger, Horváth, Miskolczi – kapott helyet, a kimaradó Polák és Ziegler pedig a megtelt lelátón szorított a többieknek.

Magyarország – Hollandia 13-13 (3-4, 3-4, 2-2, 5-3)

Magyarország: Kasó – Kisteleki D., Antal D. 4, Takács, Bujka 1, Illés, Szücs 3. Cs.: Menczinger 1, Tóth I. 2, Miskolczi 1, Horváth.

Az első két negyedben hullámzó volt a játék képe, abban viszont sajnos nem, hogy mindig az ellenfél járt egy, vagy több lépéssel a mieink előtt. A harmadikban Merész András mérgesen kiabálta: „Ez sem volt játék”. Talán a kapitányi intelem segített, de az utolsó negyedben Antal vezérletével egyenlített, majd a vezetést is átvette a csapat (12-11). Persze a hollandok sem adták fel, a bírók is szórták ki a mieinket, jöttek az izgalmak. 13-13-nál nálunk volt a labda, de a bírók kontrát fújtak és vége lett a meccsnek.

A szombati program, 11 óra: Magyarország – Nagy-Britannia, 12.45: Hollandia – Oroszország. Vasárnap, 9: Nagy-Britannia – Hollandia, 11: Magyarország – Oroszország, 12.20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!