Sport

2017.03.05. 21:15

Döntő gól a hajrában - Vesztes állásból fordított a DPASE gárdája

Dunaújváros - Az NB III Közép csoport huszonegyedik fordulójának vasárnapi játéknapján a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata a Békéscsaba második számú együttesét látta vendégül.

Gróf András

Dunaújváros PASE - Békéscsaba II 2-1 (0-0)

Dunaújváros Stadion, 200 néző. Vezette: Gaál Gyöngyi (Kis Z., Tinnyei).

Dunaújváros PASE: Vaszócsik - Hajdók, Farkas V., Csendes, Csehei T. - Dorogi R., Blatt (Ablonczy a 87. p.), Pölöskei, Király B. (Kercsó B. 81. p.) - Dobos Á., Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna.

Békéscsaba II: Máthé - Zahorán, Szajkó, Babinyecz, Ilyés (Konyecsnyi az 58. p.) - Zelenyányszki, Tóth D., Mácsai, Kun (Kovács F. a 84. p.) - Kálmán (Bozsó a 88. p.), Birtalan. Vezetőedző: Szenti Zoltán.

A dunaújvárosi közönség vasárnap este egygólos hazai győzelemnek örülhetett Fotó: Zsedrovits Enikő

A zuhogó esőben lejátszott összecsapás első félidejében két hatalmas helyzetet hagyott ki a dunaújvárosi alakulat. Dorogi Renátó és Hajdók Gábor fejesei jelentettek gólszerzési lehetőséget a hazaiak számára. A vendégek Birtalan közeli lövésével szerezhették volna meg a vezetést, de Vaszócsik lábbal hárított. A fordulást követően bátor támadójátékkal rukkolt elő a vendégcsapat. Formás támadásokat vezettek a vendégek, és az egyik végén Vaszócsik szabálytalankodott a tizenhatoson kívül. Az akciót szerencsére megúszta sárga lappal, majd a szabadrúgást bravúrral hárította. A hatvannegyedik percben azonban megszerezte a vezetést a békéscsabai együttes. Egy szerencsésen megpattanó labdát Birtalan bombázott az újváros kapu bal felső sarkába (0-1). A vendégek vezető találata után egy percen belül kétszer is veszélyeztettek a hazaiak, de öt méterről sem sikerült a kapuba találniuk. A hatvannyolcadik percben Hajdók lendületesen betört a tizenhatoson belülre, ahol ütközött az egyik csabai védővel, és a játékvezető tizenegyest ítélt. A véleményes büntetőt Tóth Tibor magabiztosan értékesítette. (1-1). A folytatásban Dorogi és Csendes fejese jelenthette volna a vezetést, de a döntésig egészen a kilencvennegyedik percig kellet várni. Ekkor egy jobb oldali beadást követően Csehi Tamás becsúszva passzolt a vendégek kapujába (2-1).

A huszonegyedik forduló további eredményei: Dabas-Gyón FC - Dunaharaszti MTK 1-0, Szigetszentmiklós - Pécsi MFC 2-1, Komlói Bányász - Mórahalom 0-2, Várfürdő-Gyulai Termál FC - Szekszárdi UFC 2-3, Ferencvárosi TC II - Paksi FC II 1-5, Méhkeréki SE - FC Dabas 0-0, Szentlőrinc SE - Budafoki MTE 0-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!