Sport

2014.07.31. 19:29

Dörök Bence és Hardi Richárd személyében két fiatal tehetség folytatja pályafutását Dunaújvárosban

Dunaújváros – A Dab.Docler jégkorongcsapata pénteken megkezdi Dunaújvárosban a jeges edzéseket. A gyakorlást már az új edző, a kanadai Don MacLean tartja, aki legutóbb a KHL-ben szereplő Medvescsak Zágráb másodedzője volt.

Agárdy Csaba

Az Acélbikákhoz két új játékos érkezett csütörtökön. Méghozzá két fiatal hokisról van szó. A tizenkilenc éves Dörök Bence eddig a Vasasban játszott, tavaly a budapestiekkel a szlovák junior ligában is bizonyíthatott. A hátvéd 183 centiméter és 80 kilogramm, korábban ifjúsági válogatott volt.

A másik új szerzemény Hardi Richárd. A huszonegy éves csatár a Budapest Stars neveltje, de szerepelt Szlovákiában a Ruzsinovban és a Tranavában is. Fiatal kora ellenére már megfordult a tengerentúlon is, sőt játszott a Patriot Budapest MHL (ez az orosz nemzetközi junior bajnokság) együttesében is egy szezont. Ő már egy évvel ezelőtt is Dunaújvárosban kezdte meg a felkészülést, de végül az idei MOL Liga-győztes Érsekújvárnál kötött ki. A 183 centiméter 84 kilós hokis tagja volt a magyar ifjúsági és junior válogatottnak is.

A dunaújvárosi csapat péntek délelőtt 11 órakor a jégcsarnokban az alábbi kerettel kezdi meg a felkészülést a MOL Liga szeptember 19-i rajtjára. Az új igazolások nevei mögött zárójelben a játékos legutóbbi klubja szerepel.)

Kapusok: Hajek Márk (UTE), Janis Kalnins (lett), Sevela Péter

Hátvédek: Dörök Bence (Vasas U20), Erdélyi Tamás, Hruby Gellért, Hüffner Adrián, Nathan Martine (kanadai; Kalamazoo Wings, ECHL), Lukas Martinka (szlovák); Arisztan Temirtau, kazah-1.), Mestyán István (Ferencváros), Nagy Richárd, Pozsgai Tamás (Fehérvár, EBEL)

Csatárok: Azari Zsolt, Galanisz Nikandrosz, Gröschl Tamás, Hardi Richárd (Érsekújvár), Kiss Ákos, Léránt René, Papp Viktor, Pavuk Attila, Peterdi Imre, Somogyi Balázs, Szappanos Dávid.

Vezetőedző: Don MacLean (kanadai; Medvescak Zagreb, KHL) David Leger (kanadai; másodedző, Nippon Paper Cranes, Ázsia Liga).

Távozott: Stephan Lundh (svéd; vezetőedző, IK Pantern), Jonas Johnson (svéd, másodedző), Hegyi Ádám Zoltán (csatár, UTE), Peter Huba (szlovák; hátvéd, Érsekújvár), Victor Axelsson Lindgren (svéd-osztrák; hátvéd, Frederikshavn, dán első osztály) Ladányi Balázs (csatár, Debreceni Hoki Klub), Henrich Jabornik (szlovák; hátvéd, HSC Csíkszereda).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!