Sport

2013.03.07. 20:43

DPASE: cél a bajnoki cím

Dunaújváros - A hétvégén a 14. fordulóval megkezdődik a tavaszi szezon az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dráva csoportjában. A harmadik helyen álló Dunaújváros PASE gárdája a Balatonlelle együttesét fogadja.

Gróf András

A tavaszi idénynyitó összecsapás szombaton 14.30 órakor kezdődik a Dunaújváros Stadionban. Az őszi első fordulóban nem jelentett problémát a Balaton-partiak legyőzése, hiszen idegenben Kocsis Gábor, Godslove és Perovic találataival 3-0-ra nyert az újvárosi alakulat. A folytatásban sem termett sok babér a lelleieknek, hiszen az előző félévben csupán nyolc pontot szereztek. Két győzelem és két döntetlen szerepel a nevük mellett, amivel jelenleg az utolsó előtti helyen állnak a bajnoki tabellán. A dunaújvárosi együttes a harmadik helyen telelt, hat ponttal lemaradva a szekszárdiak mögött. A helyezést és a játéktudást tekintve tehát egyértelműen ők a találkozó esélyesei. A téli átigazolási időszakban tovább erősítették játékoskeretüket. A következő labdarúgók érkeztek Dunaújvárosba: Jakab Dávid (Maglódi SE), Kerek Norbert (Ausztria), Galambos Ádám (Paks II), Szalai Tamás (Zalaegerszeg), Csehi Tamás (Paks), Csiszár Zoltán (Szigetszentmiklós), Tóth Tibor (Németország. A felkészülési időszakban rengeteg edzőmérkőzést játszott az együttes, hiszen igazi csapattá kellett csiszolni a régi, és az új játékosokat.

A kemény erőnléti edzések mellett is bíztatóak voltak a mérkőzések eredményei. Különösen a felsőbb osztályú ellenfelek ellen mutatott teljesítménnyel lehetett elégedett Dobos Barna szakmai igazgató. A gyakorló mérkőzések alapján a kezdő tizenegy a következőképpen alakulhat. A kapuban Milinte helye megkérdőjelezhetetlen. A védelem valószínű, hogy a Villám, Csiszár, Farkas, Csehi négyes lesz. Az előttük védekező két középpályás szerepkörébe Szalai, Lázár vagy Kocsis Gábor lehet a jelölt. A támadó szekció tagja lehet Samuel Ato, Godslove, Sitku és Böőr. Kellemes helyzetben van azonban a szakvezetés, hiszen az erősítéseknek köszönhetően szinte minden poszra két azonos képességű játékos áll rendelkezésre, így egy-egy sérülés, vagy eltiltás miatt nem kerülhet hátrányos helyzetbe az együttes. Ez nem egy elhanyagolható tényező, hiszen a Dunaújvárosi PASE célja továbbra az NB III Dráva csoportjának a megnyerése. A bajnoki cím megnyitná a lehetőséget az NB II-be jutásért vívandó osztályozóra, amelyet a másodosztály Nyugati csoportjának nyolcadik helyezettje ellen vívhatnának.

Az egyesülettől kapott információ szerint a szombati találkozót a Dunaújvárosi Kohász és a Dunaferr SE egykori labdarúgói, valamint a Dunaújváros körzetéhez tartozó települések labdarúgócsapatainak elnökei ingyen tekinthetik meg. A tiszteletjegyekért a mérkőzés előtt a 70616-5941-es telefonszámon lehet jelentkezni. A tizennegyedik forduló további szombati összecsapásai: Bonyhád VLC Szentlőrinci SE, UFC Szekszárd Tolnai VFC, Bölcskei SE Híd SC. A vasárnapi párosítás pedig a következő: PMFC-Matias II Nagyatádi FC, Nagybajomi AC Dombóvári FC, BFC Siófok II Komló Bányász SK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!