Sport

2015.02.01. 16:20

DPASE : Elmaradt a felkészülési meccs, a törökországi Antalyába utazik a csapat

A Horvátországban leesett nagy mennyiségű hó miatt elmaradt a Dunaújváros PASE szombatra tervezett edzőmérkőzése az NK Slaven Belupo ellen.

Gróf András

A horvát együttes az indulást megelőzően arról tájékoztatta az újvárosiakat, hogy a pályájukat húsz centiméter vastag hótakaró borítja, amit a tervezett kezdési időpontra nem tudnak letakarítani. A szakmai stáb így edzést vezényelt a labdarúgóknak, akik joggal reménykednek abban, hogy ezen a héten már kedvezőbb körülmények között gyakorolhatnak, hiszen hétfőn a törökországi Antalyába utaznak. A tervek szerint cseh, lengyel és kazah első osztályú csapatokkal mérikössze tudásukat a dunaújvárosiak: Dunaújváros – FC Baník Ostrava (február 04.), Dunaújváros – Korony Kielce (február 06.), Dunaújváros – SZK Sahtyor Karagandi (február 08.)

Rafe Wolfe a szerződés aláírása után már új csapata mezében (Fotó: DPASE)

A téli átigazolási időszakban alaposan átalakult a Dunaújváros PASE játékoskerete. Távozott az együttestől Szalai Tamás, Rowen Muscat, Milan Perics, Hangya Szilveszter, Zsótér Donát, Józsi György, Timotej Dodlek. Milinte Árpád pedig félévre az NB II-es Csákvár csapatához került kölcsönbe. A távozó hálóőr pótlására érkezett a szlovén Safet Jahic. A védelem megerősítésre érkezett a klubhoz Vaskó Tamás és Rafe Wolfe. Védekező középpályásként már bizonyított dunaújvárosi közönségnek Papp Máté, aki most újra kölcsönbe érkezett. A támadó Goran Marics a Pápa játékosaként már gólerős játékával már letette a névjegyét a magyar első osztályban. Nem titok, itt is elsősorban sorsdöntő találatokat várnak tőle.

A klub vezetői természetesen további tárgyalásokat folytatnak játékosokkal, illetve a menedzsereikkel. Elképzelhető, hogy lesznek további távozók, de újabb erősítések is érkezhetnek. Cél, hogy az együttes kiharcolja a bentmaradást és jövőre is NB I-es csapat legyen a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!