Sport

2015.03.14. 18:30

DPASE-Kecskemét: Folytatta jó sorozatát a Kecskemét (frissítve)

Az OTP Bank Liga NB I tavaszi harmadik találkozóját is rúgott gól, illetve szerzett pont nélkül zárta a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Dunaújváros PASE – Kecskeméti TE 0-2 (0-1)
Dunaújváros Stadion, 1100 néző. Vezette: Németh Ádám (Lémon, Márkus).
Dunaújváros PASE: Nagy G. – Csehi, Sárközi, Farkas, Hidvégi – Nikházi, Papp (Petneházi a 46. p.) , Böőr (Godslove a 69. p.), Lázár, Orosz – Grubjesic (Jakab a 61. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.
Kecskeméti TE: Tujvel – Lovric, Skopljak, Gyagya, Laczkó – Karan – Vukasovic, Savic (Patvaros a 78. p.), Kitl (Szivacski a 93. p.) – Bebeto, Novák (Lévai a 90. p.). Vezetőedző: Bekő Balázs.

A találkozót eredetileg Fábián Mihály vezette volna, de sérülése miatt Németh Ádám fújta a sípot. Az újvárosi együttesben a kezdőben kapott lehetőséget az újonnan igazolt Nikola Grubjesic. A vendégek már a hatodik percben megszerezték a vezetést. Savic húsz méterről lőtt a kapu bal oldalába (0-1). A folytatásban küzdött az egyenlítésért a hazai csapat, de Nikházi, Orosz és Grubjesic lehetőségeinél jól zárt a kecskeméti védelem. A második játékrész hatvanötödik percében tulajdonképpen eldőlt a három pont sorsa. Bebeto lépett ki a védőink közül, az alapvonalról középre gurított, és a jókor érkező Novák közelről a hálóba kotorta a labdát (0-2). A folytatásban mezőnyfölényben játszottak a hazaiak, de igazi nagy helyzetet nem tudtak kialakítani.

Dobos Barna: – Olyan hibákat követtünk el a védekezésben, amelyet az ellenfél könyörtelenül kihasznált. A széleken próbáltuk megbontani a Kecskemétet, de a beadások minősége, vagy az érkezések nem voltak jók. Próbáltuk átlövésekkel bevenni a kaput, de ezek gyengére sikerültek, vagy a kapusuk védett szépen. A bajnokság elejétől kezdődően tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz az első osztályban maradás kiharcolása, de továbbra is harcolunk, hogy sikerüljön.

Bekő Balázs: – A rossz talajú pályán, amely mindkét csapat játékosait zavarta, masszívan és okosan futballoztunk. Nagy súlya volt annak, hogy ki szerez vezetést, ami szerencsére nekünk sikerült. A második félidőben azt a masszív játékot hoztuk, ami jellemző ránk, majd egy szép kontrából bebiztosítottuk a győzelmünket.

A huszadik forduló további eredményei: Diósgyőri VTK – PMFC-Matias 2-2, MTK Budapest – Videoton FC 0-1, Puskás Akadémia FC – Budapest Honvéd 1-1, Nyíregyháza FC – Ferencvárosi TC 0-0, Szombathelyi Haladás – DVSC-Teva 2-0, Újpest FC – MVM-Paks 1-2. A Győri ETO FC – Lombard Pápa FC találkozót hétfőn 19 órakor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!