Sport

2013.03.06. 14:23

DPASE: Komoly célkitűzések

Dunaújváros - Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dráva-csoportjában szombaton megkezdődik a tavaszi szezon. A Dunaújvárosi PASE 14.30 órakor a Balatonlellét fogadja hazai pályán.

Agárdy Csaba

Kedden este tartott az idénynyitó kapcsán sajtótájékoztatót a dunaújvárosi szakosztály. Elsőként Sztanó Miklós ügyvezető igazgató köszöntötte a meghívottakat.

- Egy éve állt össze a mostani vezetés, és eltökélt szándékunk, hogy újra legyen minőségi labdarúgás Dunaújvárosban. Sok régi játékos visszatért, hogy segítsen nekünk. A feljutás a célunk, ehhez először meg kell nyernünk a bajnokságot, hat pont a hátrányunk a Szekszárd mögött. A második csapatunkról sem szabad elfeledkeznünk, itt azok a fiatalok játszanak, akik még nem férnek be a felnőttbe, illetve, akik a felnőttek között kevesebb játéklehetőséget kapnak. Ők százszázalékos teljesítménnyel vezetik a bajnokságot.


Dobos Barna szakmai igazgató elmondta, az utánpótlás-nevelést kiemelten kezelik, kétszáz gyerekkel, illetve fiatallal foglalkoznak. 
- Egyértelműen dunaújvárosivá vált a szakosztály, nem véletlenül költöztünk be a Dunaújváros Stadionba. Több olyan játékost is sikerült visszahoznunk, akik itt nevelkedtek, például Csehi Tamást és Tóth Tibort.

Hingyi László elnökségi tag arról beszélt, hogy komoly terveik vannak, amiben az önkormányzat támogatja őket:  Az utóbbi időben azért erősítettünk, hogy sikerüljön feljutni az egycsapatos NB II-be. Elkészültek a tervek a stadion befejezésére, hamarosan megkezdődik a munka. Az MLSZ is mellettünk áll, az elképzelések szerint a szövetség több tornát idehozna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!