Sport

2017.03.30. 17:35

Futsal: Az újvárosi Klacsák Bence lőtte a gólunkat

Kecskemét - Az azerbajdzsáni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar futsalválogatott a világranglistán jelenleg a 16. helyen álló japánok ellen lépett pályára szerda este.

Gróf András

Magyarország - Japán 1-1 (1-0)

Messzi István Sportcsarnok, 400 néző.

Magyarország: Tóth Gy. - Klacsák, Németh P., Rábl, Harnisch. Csere: Matkovics, Hosszú Á., Öreglaki, Bita, Gál, Trencsényi, Komáromi, Horváth N. Szövetségi kapitány: Sito Rivera.

A Dunaferr DUE-Renalpin FC támadója, Hosszú Ádám (13) jól tartotta meg a labdákat Fotó: MLSZ

Tökéletes választás volt az ázsiai együttes, hiszen dinamikus, gyors futsalt játszanak, és a jövő hét végén hasonló iramú tétmeccsek várnak a nemzeti csapatunkra Bakuban. Az összecsapás elején a mieink teljesen egyenrangú partnerei voltak a japánoknak. A játék minden elemében felvették a harcot az távol-keleti ellenféllel. Ráadásul a második percben a vezetést is megszerezték a mieink. A dunaújvárosiak fiatalja, Klacsák Bence vette be a vendégek kapuját (1-0). A szünetig magabiztos játékkal sikerült is megőrizni az előnyt, bár voltak olyan időszakok, amikor az ázsiaiak átvették a játék irányítását, de még ilyenkor is sikerült veszélyes kontrákat vezetniük a mieinknek. A második játékrészre is egy hasonlóan agresszív játékot bemutató magyar válogatott jött ki. Rendkívül taktikusan, fegyelmezetten futsaloztak a mieink, aminek eredményeként meg voltak a lehetőségek az előny növelésére is. Ahogy közeledett az összecsapás vége a japánok mindent bevetettek, hogy legalább döntetlenre mentsék a meccset. A hajrában levitték a kapusukat és öt mezőnyjátékossal támadtak. Ez sem zavarta meg különösebben a magyar csapatot, a vendégtúlerő csak kapufára volt elegendő. Az utolsó percre azonban elfogyott a figyelem. Huszonöt másodperccel a hármas sípszó előtt sikerült egyenlíteniük a vendégeknek (1-1). Összességében az összecsapás kiválóan szolgálta az együttes felkészülését.

Sito Rivera: - A játékunk iramával, gyorsaságával elégedett vagyok, ebből a szempontból az elmúlt időszakban ez volt a legjobb teljesítményünk. A védekezésünk is kiválóan működött, támadásban azonban javulnunk kell az Eb-selejtezőkig. Dróth Zoltán személyében egy nagyon fontos játékosunk hiányzott, ezért bízhatunk benne, hogy vele előre tudunk majd lépni ebben a játékelemben is.

A visszavágót ugyanezen a helyszínen, pénteken 20 órakor rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!