Sport

2017.03.22. 17:35

Pénteken a listavezető érkezik a Dunaferr-DUE-Renalpinhoz

Dunaújváros - A futsal NB I felsőházi rájátszásának első fordulójában az elmúlt pénteken egygólos vereséget szenvedett az MVFC-Berettyóújfalu otthonában a Dunaferr-DUE-Renalpin FC legénysége.

Gróf András

A forduló hétfői játéknapján a következő eredmények születtek: Rába ETO - FC Veszprém 9-3, Aramis SE - Swietelsky-Haladás VSE 8-4.

A felsőház jelenlegi állása az alapszakaszból hozott pontok, és az első forduló eredményei alapján a következő: 1. Rába ETO 10 pont, 2. MVFC-Berettyóújfalu 7 pont, 3. Aramis SE 5 pont, 4. Dunaferr-DUE-Renalpin FC 5 pont, 5. FC Veszprém 3 pont, 6. Swietelsky-Haladás VSE 1 pont.

Az első kört követően a mezőny nem sok pihenőt kapott, hiszen pénteken már a második fordulót játsszák a csapatok. A Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttesére komoly feladat vár, hiszen 20.30 órakor a címvédő, és jelenleg is listavezető Rába ETO együttesét fogadják a Dunaújváros Sportcsarnokban. A magabiztos hétfői győzelmet követően a Rába ETO vezetőedzője, Marcos Angulo elégedett volt a csapata teljesítményével, de már a következő meccsre koncentrált.

A sérüléséből felépült Hosszú Ádámtól (20) gólokat várnak Fotó: Zsedrovits Enikő

- Decembertől remekül dolgoztunk, ezt bizonyítja, hogy ma Juanra és Seidler nélkül is könnyedén vertük a Veszprémet. A fiataljaink egyre jobban szerepelnek, és örülök a kilenc találatunknak is. A Dunaújváros ellen már pályára lép a jó kondícióban lévő Juanra is, akit azért pihentettem a veszprémiek ellen, mert nagyon fontos játékosunk.

A felsőházi rájátszás második fordulójának további két mérkőzése: MVFC-Berettyóújfalu - Swietelsky-Haladás VSE, FC Veszprém - Aramis SE.

A második fordulót követően a válogatott kötelezettsége miatt hosszabb szünet következik a bajnokságban. A nemzeti csapatunk több dunaújvárosi játékossal a keretében a 2018-as Európa-bajnokság 2. selejtező csoportjában Azerbajdzsánban lép majd pályára.

A házigazdákon és a magyar csapaton kívül Bosznia-Hercegovina, valamint az előselejtező D csoportjának győztese lesz a négyes tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!