Sport

2017.03.27. 14:45

Gajzer Bálint a korosztályos birkózó-diákolimpián szerzett bravúros harmadik helyet

Dunaújváros - Remek eredményeket könyvelhetett el a Dunaferr SE birkózó-szakosztálya a diákolimpiai küzdelmek országos döntőiben.

Gallai Péter

Pestszentimre adott otthont a diák II-III és a III-IV korosztályos lány diákolimpia országos döntőjének. A diák és a serdülő korcsoportban összesen 265 lány küzdött az érmekért. Győri Viviána 49 kg, Bíró Alexandra 56 kg, Takács Petra 43 kg és Potesz Diána 60 kg-ban nem jutott a legjobb hat közé.

- Nárai Alexa 46 kg-ban két győzelem és két vereség után az 5. helyen zárta a napot. Nyikos Veronika 65 kg-ban két győzelem után döntőbe jutott. Az aranyéremért fordulatos mérkőzésen végül két vállal győzött és a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Schrik Alina +65 kg-ban szintén három győzelemmel vívta ki a végső győzelmet, megszerezve a második bajnoki címet. Érdekesség, hogy a két korosztály huszonkét súlycsoportjában megszerezhető első helyek közül mindössze ötöt sikerült budapesti egyesületnek begyűjtenie, tizenhét aranyérem vidékre került - ismertette Tombor István vezetőedző.

Az országos döntőben szerepelt lányok: Bíró Alexandra (balra), Takács Petra, Győri Viviána, Nyikos Veronika, Nárai Alexa, Schrik Alina, Potesz Diána Fotó: Dunaferr SE

Szombaton, Karcagon rendezték a 2006-2007-es korosztály fináléját, ahol tizennégy súlycsoportban 213 versenyző lépett szőnyegre. A Dunaferr Sportegyesület versenyzői közül ketten jutottak be a döntőbe, betegség miatt azonban csak Gajzer Bálint indult 35 kg-ban a versenyen.

Gajzer Bálint okosan versenyzett

Fehér Krisztián edző tájékoztatása szerint az első körben jó sorsolásának köszönhetően nem kellett birkóznia, mert egyből a 16-os táblán kezdett. Az első mérkőzését tussal nyerte, majd a másodikon ugyanígy kapott ki, így a vigaszágon folytathatta. Itt első ellenfelét tíz másodperc alatt két vállra fektette. Következő riválisától korábban mindig kikapott, azonban most, taktikus birkózással 10-0-ra győzött. A bronzmérkőzésen esélyesebb ellenfelével szoros csatát vívott, amit 18 másodperccel a vége előtt sikerült megfordítania, és pontozásos győzelmet aratva felállhatott a dobogó harmadik fokára. A nagyon erős mezőnyben Bálint kiváló teljesítményt nyújtott, megérdemelten lett harmadik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!