Sport

2014.04.06. 18:25

Röplabda NB I bronzcsata: a Dunaferr SE nem élt az eséllyel

A férfi röplabda NB I bronzcsatájában csak az ötödik mérkőzésen dőlt el a győztes csapat kiléte vasárnap.

Gróf András

Dunaferr SE – MAFC-BME 0:3 (-23, -23, -16)
Dunaújváros Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Bátkai-Katona Ágnes, Mocsnik Lajos.
Dunaferr SE: Hatvany Zs., Banai, Lukács, Kecskeméti, Hatvany A., Blázsovics, Szűcs (liebró). Csere: Sárik (liberó), Gebhardt N., Stefanovics, Gebhardt Á. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A mérkőzés elején három ponttal elhúztak a dunaújvárosiak, amiből az első technikai szünetig egy maradt. A folytatásban fordítottak a vendégek, akiknek lendületét a hazaiak mestere időkérésekkel próbálta megtörni. A játékrész hajrájában 23-22-nél volt ismét hazai előny, de végjátékban a fővárosiak kihasználták az újvárosi hibákat, így előnyhöz jutottak. A második játszmát a MAFC kezdte jobban. Négy pontos előnyüket 10-10-nél sikerült egalizálni, sőt 19-15-re már a hazaiak vezettek. A fővárosiak azonban egy hálóról lecsorgó nyitással, és két jó blokkal felzárkóztak. A Dunaferr játékosai „beremegtek”, így a vendégek növelték az előnyüket. A harmadik játékrész csupán 10-10-ig volt szoros. Ezt követően fokozatosan elhúzott a MAFC a teljesen szétesett játékot produkáló újvárosiakkal szemben. A végjátékban megalázó játékot produkáltak. Ezzel a sikerrel a MAFC-BME együttese szerezte a bronzérmet. Az egyik fél háromgyőzelméig tartó párharcban 3-2-re múlták felül a Dunaferr-t.

A dunaújvárosi együttes a bronzcsata első két összecsapását elbukta, de a folytatásban bravúros teljesítménnyel egyenlítettek. Ekkor a csapat szurkolói azt gondolták, hogy lélektani előnybe kerülő gárda hazai környezetben megszerzi a bronzérmet. Ennek megfelelően teltház várta a találkozó kezdetét. A hazai nézőknek azonban ezúttal nem sok öröm jutott. A Dunaferr játékosai rengeteg hibával játszottak. Sorra rontották el a nyitásokat, és a támadásoknál is rendre hárított a fővárosiak blokkja. A nyitásfogadásokban sem volt sok köszönet, hiszen csak ritkán sikerült építkezni belőle. Tomanóczy Tibor rengeteget forgatta a csapatát, de egyetlen felállási forma sem működött. Ezen a napon nem akadt olyan dunaújvárosi játékos, aki teljesítményével kiemelkedett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!