Sport

2017.03.23. 19:20

A lefordulás-gólok döntöttek a Maarsk Graphics - BVSC mérkőzésen

Dunaújváros - Többször is eldönthette volna a meccset, a végén mégis kiélezett küzdelemben nyerte meg a szerda esti vízilabda bajnoki elődöntő első felvonását a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics alakulata a BVSC ellen.

Gallai Péter

A hazai együttes a meccs során két, sőt három góllal is vezetett már, a végén mégis nagyon izgulhattunk, hogy az utolsó másodpercekben a BVSC ne találjon be emberelőnyből. Nem talált, így 10-9-re a DUE-Maarsk nyerte meg a csatát.

A találkozó után rendezett sajtótájékoztatón Mihók Attila, a dunaújvárosiak vezetőedzője így értékelt: - Az, hogy ilyen kiélezett lett a meccs vége, annak tulajdonítható, hogy az utolsó támadásunknál kihagytunk egy ötméterest, illetve a BVSC-támadás után eladtuk a labdát, de nem lett belőle kapura lövés. Azt gondolom, a mérkőzés egy kicsit előbb is eldőlhetett volna a javunkra, de úgy tűnik, egy elődöntő ilyen, amit borzasztó nehéz megnyerni.

Petrovics Mátyás érzelmei vegyesek voltak, hiszen egy náluk erősebb csapattal szemben, legalábbis a szezonbeli eredménysor ezt mutatja, szívüket és lelkület kitették játékosai, sok mindenben maximumot nyújtottak. - Ezzel szemben olyan gólokat kaptunk megint, amikor a mi hibáinkat kihasználva a Dunaújváros szépen kiaknázta saját erősségének köszönhetően a lehetőségeit. Nagyon jól felkészültünk a meccsre, de fontos lélektani pillanatokban kaptunk gólokat.

A hazaiak részéről Vályi Vanda és Mihók Attila, a BVSC-ből pedig Petrovics Mátyás és Bolonyai Flóra mondta el gondolatait a meccs után Fotó: Ady Géza

Az pedig mindig iszonyatos energiákat emészt fel egy csapatnál, ha folyamatosan kapaszkodnia kell, főleg ha két perc alatt két gólt kapunk, mint a meccs elején, ez demoralizáló. Ám mindig volt erőnk, mindig visszajöttünk a meccsbe, és rendeztük a sorokat. Minden Dunaújváros - BVSC találkozó ilyen őrülettel kezdődik és folytatódik.

Ebből bizonyos szakaszokban mi rosszul jöttünk ki. Látva az elmúlt három, egymás elleni meccsünket, messze most volt a legtöbb sanszunk arra, hogy döntetlenre jók legyünk. Nyilván látom, mi az, amiben változtatni kell, s hiszek a csapatomban, hiszem a jövő héten ez oda vezet, hogy ismét beszélgethetünk majd Dunaújvárosban, a harmadik meccs után.
Bolonyai Flóra, a vendégek kapusa is elég eklektikusnak értékelte a találkozót:

- Mindenképpen reménykedtem, hogy sikerül egyenlíteni a végén. Mivel ez nem jött össze, így most már a párharcban szeretnénk ezt megtenni.

Vályi Vanda arról beszélt, hogy a találkozó során nehéz helyzetben voltak, hiszen gólerős játékosuk, Gurisatti Gréta hiányzott, a szerepét neki kellett átvenni. Ezt pedig nagyon jól megoldotta, hiszen három gólt is lőtt.
A hazai sikerhez nagyban hozzájárult Kasó Orsolya 61 (!) százalékos védési hatékonysága. Ehhez Mihók Attila azt tette hozzá, hogy az a védekezés, amit választottak, elővetítette ezt. - Ha felkínálunk bizonyos lövőhelyzeteket, és azokból sorra gól születik, akkor nem tud működni, de Orsi az első perctől kezdve meccsben volt, jól reagálta le a szituációkat, és nagyon fontos pillanatokban hárított, ami után esetenként egyből eredményesek tudtunk lenni. Gyakorlatilag ezek a lefordulás-gólok döntöttek a javunkra - mondta.
A két győzelemig tartó párharc következő összecsapása április 1-jén lesz Budapesten.
A másik elődöntőben a címvédő Újpest, meglepetésre csak nagy csatában győzte le a Szegedet 10-8-ra, a csongrádiak már 7-5-re is vezettek.

Szinte mindenki edzőtáborban van

Péntektől a felnőttválogatott mellett a korosztályos csapatok számára is edzőtáborok kezdődnek. A dunaújvárosi klubból nem sokan maradtak itthon, hiszen a felnőttkeretbe heten - Menczinger, Kasó, Garda, Horváth, Szilágyi, Gurisatti, Somhegyi - kaptak meghívót. A junior válogatottal Huszti Dóra, Mchunu Hlengiwe, Brezovszki és Vályi Vanda készül, az ifivel Rompos és Huszti Vanda. Az 1999-es lány tehetséggondozó edzésen Sajben és Fülöp, a 2002-esen Deményi, Velics és Somogyvári, a 2003-ason pedig Farkas, Sümegi és Hegedűs vesz részt.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!