Sport

2014.06.19. 19:25

Dunaújváros PASE: Csongrádi Ferenc is a stábban

Dunaújváros - Megkezdte a felkészülést a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata a 2014/2015. évi első osztályú bajnokságra.

Gallai Péter

A keret tagjai szerdán orvosi vizsgálattal indítottak, míg a vezetés az előttünk álló szezont készíti elő. Eddig három játékos távozott klubtól, és egy középső védő érkezett. Folyamatosan zajlanak a tárgyalások a további erősítésekről.

Eldőlt az is, hogy a szakmai stábot tanácsaival az eddig a lelátóról segítő Csongrádi Ferenc a jövőben, mint pro licences edző a kispadon foglal majd helyet.

Dobos Barna, az eddig szakmai igazgató (képünkön) marad a helyén, de Csongrádi Ferenc a jövőben segíti a munkáját   (Fotó: amatőr felvétel)

Az újvárosiak szakmai igazgatója, Dobos Barna adott tájékoztatást a felkészülés menetéről, a stadion fejlesztési tervekről, illetve a távozó és érkező játékosokról.

- Két és fél év alatt nagy utat tettünk meg. Az első osztály nagy kihívást jelent számunkra. A legnagyobb feladat az, hogy gazdaságilag megszilárdítsuk a klubot, ami elengedhetetlen feltétele a bentmaradásnak. A keret tagjai szerdától folyamatosan orvosi vizsgálatokon vesznek részt. Az edzések a hétfői napon kezdődnek. Június 30-tól egy hét ausztriai edzőtábor következik, ahol szeretnénk komoly ellenfelek ellen pályára lépni. Amennyiben az anyagi lehetőségeink lehetővé teszik a felkészülés második részében tervezünk még edzőtábort valamelyik környező országba, ahol szintén erős ellenfelekkel mérkőzhetnénk. Minden pillanatot ki kell használnunk ebben az öt hétben, hiszen július 25-én rajtol az első osztályú pontvadászat. Ahhoz, hogy az elejétől kezdve hazai környezetben játszhassunk el kellene készülnie a világításnak. Jelenleg a tervezési fázisban tartunk. Az egyesületünk mindent meg tesz, hogy időben kész legyen. Amennyiben nem így történik, akkor Székesfehérváron a Sóstói Stadionban fogunk játszani. Ez azonban nagy hátrányt jelentene számunkra, ha nem tudnánk itthon játszani. Az már biztos, hogy távozik a csapattól Bartus Balázs, Goran Beleuc és Perovic Dávid. Egyetlen biztos érkező Dino Gavric, akit belső védőként lehet a csapat erőssége.

A jobb lábas, közel 190 centiméteres játékos 1989. április 11-én született Eszéken. Nevelőegyesülete az NK Osijek. Játszott a lengyel első osztályú Widzew Lodz színeiben. Legutóbbi klubja a ciprusi Enosis Neon Paralimni volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!