Sport

2014.05.23. 16:05

Nagy Sportágválasztó: ötödik alkalommal

Dunaújváros - Ötödször rendezik meg a A Nagy Sportágválasztót, illetve harmadszor a Nagy Hangszerválasztót. A program péntek délelőtt a Fabó Éva Sportuszodában kezdődött.

Agárdy Csaba

A kétnapos programot Pető Zsolt, az Euroshow Kft. ügyvezető igazgatója nyitotta meg. Elmondta, az első sportágválasztón ezer érdeklődő volt, tavaly már 1850 és bízik benne, hogy ezúttal átlépik a kétezres számot.

- Az évek során egy jelentős, igazi, családi esemény lett a sportág- és hangszerválasztó Dunaújvárosban. Az idén negyvennégy sportág, három művészeti ág és tíz hangszer mutatkozik be az óvodáknak, az iskoláknak, a családoknak.

Pető Zsolt ezután a gyerekekhez szólt: Hiszek abban, hogy mindenkiben van valami, amiben tehetséges. Határozzátok el, hogy valamiben kiemelkedők lesztek.

Az ügyvezető igazgató megnyitóbeszédét azzal fejezte be, hogy a sport, a zene és a művészet hármasa maga az élet.

A külső medence mellett felállított színpadon folyamatosan mentek a különböző előadások, két moderátor, Pulai Imre olimpiai bajnok kenus és Huszka Zsuzsa, a Dunaújvárosi Főiskola női vízilabdacsapata kommunikációs vezetőjének közreműködése mellett. A kulturális programot a Sándor Frigyes Zenei Iskola vonószenekara nyitotta meg, a gyerekek szépen, l játszottak tanáraik vezetésével.

Az egész uszodát, valamint a Vasvári Pál Általános Iskolának udvarát belakták a különböző sportágak és hangszerek képviselői. Aki él és mozog Dunaújvárosban, az szinte mind itt volt. A Dunaferr SE , a Dab.Docler, a Dunaújvárosi Főiskola VE, a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia és a Dunaújvárosi PASE mellett sok kisebb egyesület is megmutatta magát tegnap. Így az érdeklődők megismerkedhettek többek között a brazil jiu jitsu-val, a kung-fuval, az íjászattal, különböző önvédelmi harcokkal, a speed fittnesszel, de volt rúdtánc és amerikaifutball is.

A rendezvény szombaton délelőtt kilenc órától folytatódik, amikor a szervezők a családok érdeklődésére számítanak, mivel az óvodák és az iskolák ismerkedtek a különböző sportágakkal, művészeti ágakkal, hangszerekkel.

Negyvennégy sportág és tíz hangszer

Dunaferr Sportegyesület (röplabda, birkózás, kajak-kenu, torna, úszás)

Dunaferr Vitorlázó Szakosztály

Dab.Docler (jégkorong)

Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület

MaxPain Sportcentrum

Brazil Jiujitsu

MMA TRX latin tánc, aikido

Kleopátra Hastáncstúdió

Magyar Floorball Szakszövetség

Akrobatikus Pom-pom (szurkoló lányok)

MMK Wing Chun kung-fu klub

Kerecsen Íjász Klub

Kangoo Jumps

Zumba

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Dunaújvárosi Főiskola DSE

Kosárlabda

Speed fittnessz

Dunaújvárosi PASE (labdarúgás)

Pole Fittness rúdtán

Sándor Frigyes Zeneiskola (tíz hangszer)

Violin Művészeti Iskola (három művészeti ág)

Saolin Kung-fu (gyermekkungfu)

Dunaújvárosi Gorillaz (amerikai futball)

No Control Dance School bréktánc

Dunafitt Step Aerobik és trambulin

Kid Rock and Roll SE (akrobatikus rock and roll, pom-pom)

Fashion Dance



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!