Sport

2016.02.16. 17:23

Dunaújvárosi éremszerzés

Dunaújváros - A Vasas SC Fox Dunaújváros Kihelyezett Ökölvívó-szakosztálya is részt vett a múlt héten az Énekes István Emlékversenyen.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosiak - Sulák András edző irányításával - hárman vettek részt az ország legrangosabb ifjúsági ökölvívó-versenyén. Az egyaránt 60 kilogrammban induló Kovács Adrián és Rafael Milán helyezetlenül zárt, viszont a 69 kilogrammos Vadász András bravúrosan szerepelt, és harmadik helyen végzett.

- Nagyszerű eredményt ért el András, álmomban sem gondoltam volna, hogy dobogós lesz. Tizennégy hónapja kezdte el az ökölvívást, ez az ötödik mérkőzése volt. Olyanok ellen bokszolt, akiknek a lábukban már harminc-negyven meccs benne volt. Neki még sok rutint kell szereznie.

Vadász András bronzérme kellemes, nem várt meglepetés. A döntőbe jutásért vívott meccsen szemsérülést szenvedett. Fotó: Zsedrovits Enikő

A sportoló elmondta, a döntőbe jutásért vívott találkozóján a második menetben szemsérülést szenvedett, ami zavarta a folytatásban.

- Nem erre fogom a vereségem, hiszen az ellenfelem sokkal rutinosabb volt, mint én - tudtuk meg a dunaújvárosi ökölvívótól.

Sulák András tanítványai legközelebb március elején a Budapest-bajnokságon szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!