Sport

2017.08.08. 17:01

Dunaújvárosi és rácalmási magyar bajnoki aranyak

DUNAÚJVÁROS/RÁCALMÁS Remek eredményekkel, nem mellesleg több bajnoki címmel zárták szereplésüket a szegedi ifjúsági és U23-as kajak-kenu országos bajnokságot a Dunaferr SE, valamint a Rácalmás színeit képviselő ifjak.

Gallai Péter

Péntektől vasárnapig a szegedi Maty-éri pályán rendezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az ifjúsági és U23-as magyar bajnokságot, ahol a korosztályos világbajnokságról aranyéremmel hazaérkezett Slihoczki Ádám és az Európa-bajnokságot megjárt Kiss Balázs összesen négy magyar bajnoki címet és három ezüstérmet szerzett a Dunaferr SE szakosztályának.

Ádám aranyérmes lett ifjúsági 200 méteren egyesben, valamint párosban az U23 korosztályban 500 méteren Kiss Balázzsal, illetve 1000 méteren a lágymányosi Szőke Attilával, akivel több, mint két másodpercet vertek a teljes, náluk egy korosztállyal idősebb mezőnyre!

Balázs a páros győzelem mellett a C-1 U23 200 méteres döntőt is megnyerte és ezüstérmes lett egyesben 500 és 1000 méteren.

Szintén második lett a még csak 16 éves, azaz serdülő korú Kollár Kristóf az ifjúságiak C-2 200 méteres számában, párja a szintén U16-os Hodován Dávid (Atomerőmű SE) volt.

A Dunaferr SE két tagja, Slihoczki Ádám és Kiss Balázs összesen négy első helyet és három ezüstérmet szerzett Szegeden Fotó: Dunaferr SE

Szintén sikeres hétvégén jutottak túl a rácalmási kenusok is, hiszen a szegedi megmérettetésen magyar bajnoki címet szerzett a C-1 3x200 méteres váltó Horváth Benedek, Nagy Ivo Máté, Bucsi Bálint összeállításban.

C-2 500 méteren a döntőbe két rácalmási egység is bekerült. A napokban a győri ifjúsági olimpián három ezüstérmet is szerző Horváth Benedek Bucsi Bálinttal második lett. Érdekesség, hogy a párosnak ez volt az első olyan versenye, amelyen Horváth evezett elöl. Nagy Ivo Máté és Bucsi Bence duója a harmadik helyen fejezte be a viadalt. Bucsi Bence emellett C-1 4000 m-n bronzérmes lett.

Az U23-as korosztályból többen is érdekeltek lesznek az augusztus végi racicei világbajnokságon, így ezúttal a saját korosztályuk bajnoki küzdelmeit kihagyták, s készülnek az előttük álló nagy összecsapásokra. Így volt ezzel többek között a Dunaferr SE kiválósága Hajdu Jonatán, Kopasz Bálint, Fekete Ádám, Lucz Dóra, Takács Tamara vagy éppen Balla Virág is.

Az ifjúsági korosztályban a 2000-2001-2002-es születésű versenyzők számára párosban ORV válogató volt ez a verseny.

- Ezen a hét végén kialakult az ORV-csapatunk, 83 versenyzővel veszünk majd részt a szeptemberi racicei viadalon. A fiatalok az év nagy versenyei, vagyis az Európa- és a világbajnokság után is szépen helyt álltak, több válogatottunk is végigversenyezte a hét végét, több számban is dobogóra álltak, sőt akadtak olyan versenyzők, akik egy korosztállyal feljebb voltak képesek érmet szerezni, ami szép eredmény - értékelte Dónusz Éva utánpótlás kapitány a hét végi bajnokság eseményeit a szövetség honlapjának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!