Sport

2014.09.14. 20:35

Dunaújvárosi Kohász-Debrecen: Fölényes győzelem, közönségnek tetsző játék

Ha törik, ha szakad, nyernünk kell. Ez volt a Debrecen elleni mérkőzés előtt a közhangulat.

Jankó Árpád

A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának szakmai vezetője, Mátéfi Eszter is azt vallotta, hogy: „Ha valamit akarunk ebben a bajnokságban, akkor az ilyen találkozókat, sőt valamennyi hazai meccset meg kell nyerni.” Egy-két kivétel akadhat. De csak annyi. A Loki a nyári Kohász Kupán is vendég volt, amikor nem mutatkozott acélos gárdának, így joggal gondolhattuk: annyira nem fejlődött néhány hét alatt a a hajdúsági együttes, hogy különösebb gondot okozzon a Kohásznak.

Dunaújvárosi Kohász – DVSC-TVP-Aquaticum 30-22 (15-8)
Dunaújváros Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Pech K., Vágvölgyi M.
D. Kohász: Triffa – Azari 3, Kamper 7 (1), Takács D. 1, Ferling 1, Bulath 1, Vincze 5. Csere: Vig, Nagy (kapusok), Berta 1, Sánta 1, Ács 1, Takács B. 4, Hosszu 4, Ferenczy 1 (1). Edző: Mátéfi Eszter.
Debrecen: Lajtos – Slakta 1, Klikovac 1, Karnik 5 (4), Gorilska, Kudor 1, Kelemen 2. Csere: Horváth-Pásztor (kapus), Bohus-Karnik, Szilágyi 3, Varsányi 2, Vörös 2, Bárány, Soprony 1, Siska 2, Som 2. Edző: Varga József.

Semmit sem bízott a véletlenre a hazai gárda. A Kohász azonnal „befűtötte a kohókat”, és néhány perc múlva 6-0 volt az eredmény. Az első vastaps ekkor hangzott először. A táblán szépen mutató eredményt kozmetikázta a Debrecen emberelőnyös helyzetekben. Ilyenkor azonnal kapust cserélt a Kohász, és helyette emberhátrányban mezőnyjátékos léphetett a pályára. A mérkőzés végén már-már sajnáltuk Takács Dusmátát, aki mint egy modell sokadszor öltözött át, lévén kötelező a megkülönböztető mezt felvenni ilyen esetben. Néhány ziccer kimaradása, de hízelgő lett a félidei eredmény: 15-8.

A pihentetett Vincze Melinda szünet után ismét pályára lépett (kisebb sérüléssel bajlódik), és megkezdődött a cseresorozat. Mátéfi kimondottan jól forgatta a csapatát, szinte mindenki örülhetett a játéklehetőségnek. Ács Anna talán több időt is kaphatott volna. De majd legközelebb. 19-11-nél Varga József megint időt kért, de ennek sem lett sok eredménye. Talán egy-két góllal közelebb került a vendégsereg a Kohászhoz. Élvezte a közönség a nagyszerű indítást, lerohanást, majd a végén Takács Bianka pazar gólját.

Hatgólos különbségnél már valaki huncutul megjegyezte: „Egyre szorosabb lesz” . De nem kellett attól tartani, hogy már mókázni fog a hazai csapat, továbbra is komolyan vette a játékot, s használta ki a DVSC hibáit. Aki fellépett a parkettára, gólt dobott a Kohászból. Kellett is, mert a csapat klasszis játékosai, Ferling, Bulath és Vincze is vár még a teljes gyógyulásra. Viszont Kamper Olívia már-már a Debrecennel szemben megszégyenítően szellemes játékkal növelte az előnyt. A zenekar prímhegedűseként kézilabdázott.

Újabb felesleges szabálytalanságok miatt – a végére nyolc darab kétpercest kaptunk – ráncolhattuk csak a homlokunkat. De minden rendben zajlott tovább Ekkor újból felcsattant a vastaps, amit Szirmai György szpikernek sem kellett kiprovokálnia.

A végére még akadt egy szép gesztusa Mátéfi Eszternek. A fiatal, csereként beállt junior válogatott Ferenczy Fruzsina dobhatta be időn túli hétméteresből a harmincadik gólt (30-22).

Mátéfi Eszter: – Örülök a győzelemnek, és annak, hogy szinte mindenki játszott. Védekezésünk és a támadójátékunk is sikeres volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!