Sport

2017.05.11. 17:40

Megtiszteltetés játszani az ETO-val

Dunaújváros - Péntek este Győrben Európa, sőt a világ legjobb női kézilabdacsapata, a BL-győztes Győri Audi ETO gárdájának lesz a vendége a Dunaújvárosi Kohász női együttese mégpedig 19.45 órai kezdettel.

Jankó Árpád

Tehát a Magyar Kupa-győztes és szintén BL-szereplő Ferencvárost követően újabb nagy fába vágja a fejszéjét a Kohász. György Lászlónak, a D. Kohász szakvezetőjének véleménye szerint ez a találkozó hasonló lesz, mint a Fradi elleni volt.

- Nyugodtan fogunk játszani. A Fradi ellen kiválóan támadtunk, kiválóan védekeztünk. Most a Győr elleni mérkőzést is szeretnénk felhasználni arra, hogy a következő három mérkőzősre javuljon a játékunk. Egyszóval: a Győr utáni mérkőzések nagyon fontosak a végelszámolásnál. Egy-egy mérkőzésből nem lehet ítélni: a Fradi megverte a Győrt, mi megvertük a Fradit... Ami biztos, hogy a győri mérkőzésen tovább kell erősítenünk a védekezésünket, nem szabad csökkentenünk a játékunk sebességét. Bátran kell kézilabdáznunk, és hatvan percig hajtani muszáj. Okosan kell olvasni a győriek játékát, védekezését, támadását. Bárhogy is alakul a mérkőzés, mi a saját játékunkat fogjuk végrehajtani, minél kevesebb hibával.

Rácz-Vincze Melinda is abból indult ki a rövid interjúban, hogy a Győr elleni mérkőzésből lehet tapasztalatokat szerezni.

Rácz-Vincze Melinda tudja, hogy a Győr esélyes a győzelemre, de a Kohász sosem adja fel
Fotó: A. G.

- A BL-győztes elleni játékelemeket fel lehet használni majd az Érd, a Debrecen és a Mosonmagyaróvár elleni találkozókon. Nem könnyű egy olyan jó csapat ellen játszani, mint a Győri Audi ETO, de mindent elkövetünk, hogy becsülettel helyt álljunk. Nincs bennünk feszültség, mert megtiszteltetésnek vesszük ezt a mérkőzést a világ legjobbja ellen - mondta Rácz-Vincze Melinda.

Szemenyei István, a D. Kohász ügyvezetője fantasztikus hét végének titulálta az elmúlt záró napokat.

- Először is legyőztük a Ferencvárost, majd láthattam élőben a BL-döntőt, amelyen nagyon szurkoltam a Győri Audi ETO-nak. És számunkra öröm, hogy a friss BL-győztessel máris játszhatunk. A Győr fantasztikus teljesítményének a kézilabdát szerető emberek nagyon örültek. Klasszis játékosokból áll az ETO, és toronymagasan esélyes a mai találkozón. De a Kohász soha, sehova nem megy feltartott kézzel. Az ETO elleni mérkőzésen félszemmel már arra is figyelünk, hogy a hajrá találkozóira is gondoljunk. Sajnos Klujber Katrin az első diagnózis szerint részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, további vizsgálatokra lesz szükség. Fontos az egészsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!