Sport

2016.07.18. 19:55

Dunaújvárosi Kohász: melós játékosokat igazoltak

Dunaújváros - Hétfőn 18 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokba érkeztek egymás után a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának játékosai. Véget ért a nyári szabadság, kezdődik a felkészülési munka.

Jankó Árpád

Szeptember 17-én az MTK - D. Kohász bajnoki mérkőzéssel kezdődik a bajnoki év. Azaz két hónap áll rendelkezésre, hogy teljesen felkészült legyen a Kohász.

Amint azt már többször is közöltük sok új játékosból és természetesen a régiekből kell összekovácsolni egy ütőképes gárdát. A szakmai stáb is bővült. Az új bajnokságban az ifjúsági együttest Vártok Ákos veszi át, és Bulath Anita is edzősködik majd ősztől. A Kohász új játékosai pedig a következők: visszatért az MTK-nak kölcsön adott Termány Rita, hazatért rövid mosonmagyaróvári kitérőt követően Csató Kyra kapus. Karnik Szabina és Tudor Kitti Debrecenből, Cifra Anita a Ferencvárosból érkezett. Hornyák Bernadett a NEKA csapatából igazolt Dunaújvárosba, de ő jelenleg Klujber Katrinnal együtt az ifjúsági világbajnokságon szerepel a magyar válogatott tagjaként. A hétfői érkezéskor köszönthettük a huszonkét éves Camila Micijevičet. A százkilencvennégy centiméter magas horvát balátlövővel egyéves szerződést kötött a klub. A jövetelével kapcsolatosan Radulovics Bojana, szakmai igazgató megjegyezte, hogy a magyar piacon olyan hatalmasak az árak, hogy képtelenség jelenleg egy átlövőt leigazolni. Így a jelenlegi keretben tehát akad egy külföldi játékos is. Radulovics Bojana szerint egy szinte teljesen új csapatot kell megalkotni. Márpedig új év, új remények.

Balról Termány Rita , aki jó szezont játszott az MTK-nál, középen a horvát Camila Micijevic, jobbról Szalai Babett Fotó: Zsedrovits Enikő

- Jók az első benyomásaim, a megérzéseim. Nem sztárokat, hanem melós játékosokat igazoltunk. A többi első osztályú csapat is elkezdte a kemény munkát, nagy lesz a konkurenciaharc. Sok új játékos, köztük jó pár idegenlégiós szerepel majd a magyar bajnokságban. Erős lesz a mezőny. Nagy kihívást jelent ebben az évben is az NB I - nyilatkozta a szakmai igazgató.

A keretet Szemenyei István ügyvezető igazgató is köszöntötte.

- Sajnáltuk azokat, akik elmentek tőlünk, de nagyon reméljük, hogy az újonnan igazolt játékosok is éhesek a sikerre, és képességeik, szorgalmuk is segítenek majd a jó szereplésben. - mondta Szemenyei István jó munkát kívánva a jelenlévőknek.

A munka pedig máris elkezdődött Zdravko Zovko vezetőedző dirigálásával. Egy kis gimnasztika, futás jelentette a bevezetést. Két hét kondicionális munkát követően pedig már a labda is főszerelővé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!