Sport

2017.03.30. 17:35

A D. Kohász mindhárom csapata győzött

Dunaújváros - Az alacsonyabb osztályú bajnokságokban szintén remekeltek a Dunaújvárosi Kohász utánpótlás-csapatai. Ez egy kiváló hét vége volt.

Jankó Árpád

Az NB I B-ben, női felnőtt csoportban a Rinyamenti otthon sem tudta legyőzni a DKKA II csapatot. Végül döntetlen lett a végeredmény: 23-23. Az NB I B-s női junior bajnokságban pedig a D. Kohász olyan ifistái szerepeltek, akik kevesebb lehetőséget kapnak az NB I-es sorozatban. A Kohász nagyszerű játékkal 41-30-ra győzött a Rinyamenti otthonában. A szombati első osztályú sorozatban kiváló eredményt értek el a Kohász juniorjai. Ismert, hogy ősszel hatgólos vereséget szenvedett el a Kohász Siófokon, ezért most nagyon fűtötte a lányokat a visszavágás vágya. És ez teljesült. Végül a Kohász 33-24-re nyert. Ezzel az eredménnyel a Kohász junior csapata a nyolcadik helyről feljutott az ötödikre, megelőzve a Siófok gárdáját. Szívvel-lélekkel harcoltak a lányok. Bár akadtak hibák is, de jól sikerült a védekezés, remekeltek a kapusok, a lerohanások is eredményesen fejeződtek be. Jól teljesítettek: Csiszár, Vártok (kapusok), Berta B., Udvardi L.

A Kohász ifjúsági csapata is megszerezte a bajnoki pontokat. 32-15-re kiütötte a Siófok ifistáit. Szorosabb eredményre számítottak a hazaiak, de már az első tíz percben eldőlt a találkozó. Ekkor már 9-2-re vezetett a Kohász ifigárdája. A védekezést, a támadást is jelesre hajtották végre Vártok Ákos edző lányai. És ami szintén nagyon fontos: mindenki pályára lépett.

Udvardi Laura (7) a junior csapatban nagyszerűen játszott Fotó: Ady Géza

Az NB II-es női bajnokságban a Duna-Pent jelenleg a tizedik helyen áll. A mostani fordulóban nem sok hiányzott a pontszerzéshez, csak egy góllal nyert a hazai csapat, a Vecsés. 20-19 lett a végeredmény. A másodosztályú női gárdák juniormérkőzésén is a Vecsés nyert 31-27-re.

A kiemelt serdülő bajnokságban a DKKA a harmadik helyen áll a Győr és a NEKA mögött. Az OSB F csoportban a DKKA II lányai vezetik a tabellát. A DKKA III a hatodik, a DAC a 8. helyen áll. A dunaújvárosi Koronczai Petra vezeti a góllövő listát.

A női megyei bajnokságban a DAC az ötödik helyen található. A csoportot vezeti a DKKA III, a Rácalmás gárdája pedig a hetedik.

A férfiak NB II-es mezőnyében a DAC felnőtt együttese a hatodik helyen áll, de most a listavezetőhöz, Kolics János csapatához utaztak Kalocsára, és ki is kaptak 30-22-re. A DAC csapatának juniorjai viszont továbbra is vezetik a tabellát. Ezúttal kiváló játékkal a Kalocsát verték meg 30-28-ra.

A megyei bajnokságban a női csapatok sorrendje: 1. DKKA III, 5. DAC, 7. Rácalmás. FKC Senior - Rácalmás 34-24., Martonvásár - DAC 28-24.

A megyeiben kézilabdázó Rácalmás férficsapata előkelő helyen, a harmadik helyen áll, de most Sárbogárdon váratlanul 32-24-re vereséget szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!