Sport

2015.01.18. 19:55

Dunaújvárosi Kohász–Fehérvár KC: Egy remek széria döntött

Egy pont választotta el a Kohászt és a Fehérvár KC-t az NB I-es bajnokság tabelláján a vasárnapi mérkőzés előtt. A rangadót megérdemelten nyerte meg 25-20-ra a dunaújvárosi csapat.

Agárdy Csaba

Dunaújvárosi Kohász – Fehérvár KC 25-20 (12-10)
Dunaújváros Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Játékvezetők: Horváth Péter , Marton Balázs.
D. Kohász: TRIFFA – Azari 2, TRISCSUK 6, FERLING 5, Takács D. 2, BULATH 7 (3), VINCZE 2. Csere: Nagy É. (kapus), Khouiled, Takács B. 1, Mekler–Rádl, Hosszú, Gera. Edző: Mátéfi Eszter.
Fehérvár KC: Kiss É. – Csáki 2, Ishitate 2, Hajduch 1, Horváth B. 1, Kazai 1, TILINGER 10 (4). Csere: SAVKO (kapus), Tanabe, EMBEROVICS 2, Mayer 1, Shteriova, Hrabovszky, Májer. Edző: Bakó Botond.

A mérkőzés előtt a sportcsarnok aulájában emlékeztek meg Kulcsár Anitáról, aki tíz évvel ezelőtt január 19-én hunyt el autóbalesetben. Az eseményen részt vett két klub vezetése (mind a két klubban játszott Kulcsár Anita), a dunaújvárosiak részéről Szemenyei István ügyvezető igazgatóé s Radulovics Bojana szakmai igazgató is. Jelén volt dr. Dorkota Lajos, Dunaújvárosi korábbi országgyűlési képviselője, napjainkban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke. egy rövid beszéddel Szemenyei István emlékezett meg a 29 évesen távozott válogatott beállósról, Kulcsár Anitáról.

A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött Kulcsár Anita emlékére, majd útjára indult a labda. Az első gólt a vendégek szerezték a 2. percben Kazai révén. Ugyanebben a percben Triscsuk egyenlített, majd Bulath meg is szerezte a vezetést a dunaújvárosiak számára (2-1). Ezután sokáig nem változott az eredmény: a 7. percben ismét Bulath volt eredményes. Ezután egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, küzdelmes kemény mérkőzést láthattak a szurkolók, akik remek hangulatot teremtettek a teljesen megtelt Dunaújváros Sportcsarnokban, ahol egy szektort a fehérvári szurkolók töltöttek meg. fej fej mellett haladtak a csapatok, a félőd 12-10-es dunaújvárosi vezetést hozott.

Az első játékrész alapján senki sem gondolt volna arra, hogy a második úgy kezdődik, ahogy. A Kohász nyolc perc alatt mutatott egy 6-0-ás szériát, íg csapata már 18-10-re vezetett. Mint később kiderült ez elegendő volt a hazaiak számára a győzelem megszerzésére.

A 49. percben Tilinger büntetője után feljöttek a fehéváriak 18-15-re, de az 57. percben Bulath hétméteres után ismét négy gól volt a két csapat között (22-18).

A Dunaújvárosi Kohász a mérkőzés végéig tartotta előnyét, és 25-20-ra nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!