Sport

2013.11.22. 11:50

Dunaújvárosi tornászok a világbajnokságon

Dunaújváros - Már most elmondhatjuk, hogy emlékezetes és eredményes volt a dunaújvárosi tornászok számára a novemberi hónap.

Jankó Árpád

Azzal kezdődött, hogy november 2-án a Trampolin Sportegyesülettel közösen Veszprémben megrendeztek az Utánpótlás Bajnokai gumiasztal-versenyt. Ennek a viadalnak a költségeit a Dunaújváros Tornasportjáért alapítvány állta az NTP-SV-MPA-12 kódszámú elnyert pályázati összegből. Szintén ebből a pályázati forrásból sikerült megrendezni a dunaújvárosi viadalt, az Utánpótlás Bajnokai Országos Tornaversenyt. Az egésznapos rendezvényre kilenc klub küldte el tornászlányait.

A november 9-én megrendezett tornagálán zsúfolásig megtelt a tornacsarnok. Sok szülő, érdeklődő gyönyörködött a gyerekek produkcióiban.

November 15-én Szófiában rendezték meg a gumiasztalosok számára a korosztályos világbajnokságot, amelyen egy dunaújvárosi fiú és egy lány is indult. Negyvennyolc ország tornászai vettek részt a vébén. A dunaújvárosi Varró Máté hetvenből harmincegyedik, Rozs Viktória pedig hetvenötből a negyvenkettedik lett. Mindketten fiatalabbak voltak a többi indulónál. A dunaújvárosi gumiasztalosok ilyen nagyszabású viadalon még nem szerepeltek. Rengeteg tapasztalattal érkeztek haza a bolgár fővárosból. A közelmúltban is akadt egy erőfelmérő. November 17-én Budapesten női tornában az utánpótlás csapatversenyben a Dunaferr SE ifjúsági csapata második helyet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!