Sport

2015.04.07. 16:09

Tornászlányaink a másnapi döntőkben is nagyszerűen versenyeztek

A dunaújvárosi tornacsarnok bejáratán található a válogatott tornászok tízparancsolata. Az egyik: „Tiszteld a tehetséged, és sáfárkodj vele!”

Jankó Árpád

Ez a felszólítás persze nem csak a válogatottaknak, hanem valamennyi dunaújvárosi tornásznak is szól. Nos, az ünnepek előtti hétvégén ennek megfelelően versenyeztek a Dunaferr tornászlányai a Matolay Elek Emléktornán.

A csütörtöki, első napon nagyszerű eredményeket értek el, s másnap a pénteki szerenkénti döntőben is tartották ragyogó formájukat minden korcsoportban tornászaink. Pedig ez egy kétnapos viadalon csak nagyon ritkán sikerül.

A felnőtt versenyzők között Tóth Dorottya és Horváth Enikő volt érdekelt. Tóth ugrásban ötödik lett egy kisebb ellépés miatt, talajon viszont az ötödik helyet szép gyakorlattal, talán gyengébb erősségű anyaggal vívta ki magának. Nem felejtendő: a nyolcadik magyarként került be az egyéni összetettben. Edzői: Badics Réka, Török Dániel. Horváth Enikő, aki három szeren versenyez, mindegyikben döntős lett, gerendán nagyon szép gyakorlatot mutatott be, és Makra Noémi és Divéky Luca mögött bronzérmet szerzett. Ez pedig nagy öröm. Talajon is dicséretesen teljesített. Hármas holtversenyben lett második (Joó Gabriella és Trenka János az edzői).

A junioroknál Kovács Zsófia mind a négy szeren bejutott a döntőbe. A csütörtöki csúcsformáját majdnem megközelítette. Ez a másnapi duplázás különleges teljesítménynek számít. Gerendán második lett, felemás korláton továbbra is verhetetlen, ugrásban is (holtversenyben) első helyezést ért el. Naná, hogy talajon is aranyérmet nyert.

Az ifjúságiak korcsoportjában Halász Dóra Szimonetta kellemes meglepetést okozott ugrásban elért harmadik helyével. Korláton Jakab Noémi lett negyedik. Megjegyzés: nyolcadikként jutott a döntőbe, és onnan javított! Gerendán ötödikként végzett, talajon pedig harmadik lett. (Edzők: Trenka János, Joó Gabriella, Badics Réka, Török Dániel)

A harmadik kategória, a serdülő versenyzőkből állt. Náluk is lehetett sikereknek örülni, ahogy edzőik, Török Dániel és Badics Réka is megtették. Badics Charlotte és Makovits Mirtill talajon holtversenyben a harmadik helyen végeztek. Badics gerendán is bronzérmes lett. Makovits pedig felemás korláton szerzett egy harmadik helyet.

Összességében leírható, hogy a dunaújvárosi tornászlányok kiválóan versenyeztek a Matolay Elek Emléktornán. A szakma is nagyra becsüli ezt a viadalt, most is szinte minden kiemelkedőt nyújtó tornaszakosztály elindult ezen a versenyen. A Dunaferr tornászlányai felkészültségét az is mutatja, hogy a kétnapos megmérettetés másnapján nemhogy visszaesett volna a teljesítményük, hanem képesek voltak többen is javítani. Tehát egyik dunaújvárosi versenyző sem rontott a pénteki szerenkénti döntőben. Amit vállaltak, tiszta, esztétikus gyakorlatokkal meg is tudták csinálni. Az összesített eredménylista pedig kiváló visszajelzést jelent a dunaújvárosi szakemberek számára.

S akkor rögzítsünk a tízparancsolatból egy másik fontos pontot: „A szerencse a becsületesen elvégzett munka esetén szegődhet melléd!”

 

Enikő: Montpellier, Zsófia: Tbiliszi

A Matolay Elek Emlékversenyen a lánytornászok szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre kijelölte a jövő héten kezdődő franciaországi Európa-bajnokságon részt vevő csapatát. Ismét bizalmat szavazott Horváth Enikőnek, aki már világbajnokságon is indult. A junior Kovács Zsófia pedig a július 26-án kezdődő Európai Junior Fesztiválra készülhet, amelyet Grúziában, Tbilisziben rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!