Sport

2013.06.26. 17:25

Eddig nagy a jövés-menés a jégkorongcsapatoknál

Dunaújváros – A jégkorong MOL Liga küzdelmei csak szeptemberben kezdődnek el, azonban a nyári holtszezonban is nagy a mozgás a csapatoknál.

Agárdy Csaba

Kezdjük a mieinkkel! A Dab.Doclertől a válogatott védő, Kiss Dániel távozott a Sapa Fehérvárhoz, míg Sternk Hunor befejezte a játékot, az utánpótlásnál lesz edző. Két tréner érkezett Dunaújvárosba: a svéd Jonas Johnson a játékosok technikai képzéséért, míg a kanadai Randy Smith az erőnlétért lesz felelős.

Kiss Dániel a DAB-ból a Sapa Fehérvárhoz igazolt (Fotó:  Vohlmann György)

Nagy mozgás volt a Miskolci Jegesmedvéknél, az Érsekújvárnál és a Brassónál is. Miskolcról hatan távoztak, köztük az edző, Tim Kehler, a csapatkapitány Fodor Szabolcs és a MOL Liga egyik legjobb légiósa, Martin Saluga, aki a Brassóban folytatja a játékot. Valószínű, hogy távozik Nagy Krisztián, Nagy Gergő és Szirányi Bence is. Az új edzőjük is kanadai, Travis Young személyében, és érkezett öt játékos.

Az Érsekújvártól elment az edző Spisák Róbert és a kapus Karol Krizan. Viszont jött öt játékos: köztük Marik Uram az EBEL-ből (Znojmo), Jan Chovan Ukrajnából (Urkut Kijev). Brassóból nyolcan igazoltak el, és öten érkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!