Sport

2016.03.04. 20:54

Édeskés ízek a dobogós helyen

Dunaújváros – Természetesen a csapat szakmai igazgatójának, Radulovics Bojanának arcán is látszott az izgatott szurkolás nyomai a csütörtöki Érd elleni mérkőzés után.

Jankó Árpád

– Munkásruhában kézilabdáztuk végig ezt a meccset. Nem nyertünk szép játékkal, de kiküzdöttük a győzelmet. A lelkesedésünknek, a Kohász- szívnek és a nagyszerű közönségünknek köszönhető ez a fontos siker – mondta. Ezt még fokozta a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatójának megjegyzése.

– Ez a győzelem a szív és a lélek diadala volt. Féltettem a csapatot, mert szűk a játékoskeretünk, és bizony az Asztrahanocskával megvívott két találkozó sokat kivett a játékosokból. De az elfáradt fej, az elcsigázott végtagok ellenére mindenki belehajszolta magát a győzelembe. Akkor éreztem a csapatban még az erőt, amikor a második félidő elején az egyre magabiztosabb Érd előnyét behoztuk. Nem engedtük elmenni az ellenfelet. Szerencsére ki tudtuk használni a magas Signate kiállításából adódó kedvező helyzetet. Mindkét csapat nyílt sisakos játékkal harcolt a két pontért. Tehát tisztelet az ellenfélnek. Szerintem itt dőlt el a lényeg, s az utolsó pillanatban az esélyt kihasználtuk – foglalta össze gondolatait Szemenyei István.

Vincze Melinda faképnél hagyja Kisfaludy Anettet Fotó: Zsedrovits Enikő

Bulath Anita pontokat érő szenzációs gólján kívül szólni kell Triscsuk önfeláldozó játékáról, hat góljáról, Szalai Babett fáradhatatlanságáról, ki ne hagyjam, Oguntoye Viktória kapusbravúrjairól, arról a nem kevés feladatról, hogy Vincze Melinda miként vette ki a játékból a góllövőlista elején álló szerb szélsőt, Krpez Slezákot, s a rövidebb időre beszállt és nagyot küzdött Azari Fruzsináról, Klujber Katrinról, Horváth Bernadettről, a remekül birkózó Takács Dusmátáról, az ezúttal nem villogó, de akaró Kovács Annáról . Ne legyünk ünneprontók. Az elkövetett hibákról most ne essék szó. (A régi botladozások visszaköszöntek.) Örüljünk inkább egy valóban munkásruhában végrehajtott parádés győzelemnek. A lefújás után már mindenki és a hálás közönség is csak erre emlékezett.

Jelen pillanatban a Dunaújvárosi Kohász 28 ponttal a harmadik, dobogós helyen áll, két ponttal megelőzve a negyedik helyezett Érd együttesét. A Kohász legközelebbi bajnoki mérkőzését március 26-án játssza Békéscsabán. De addig még sok víz lecsurog a Dunán. Mondhatni, zajlanak az események. Szemenyei igazgató úr – eddig is tudtuk – törzsolvasója lapunknak, természetesen a hírlapírói célzást is vette pénteken. Mivelhogy jómagam szép szelíden, ámbár, nem tagadom, ösztönző jelleggel megemlítettem a tejszínhabos torta történetét az Érd elleni mérkőzés tudósításában. Most engedélyt adott arra, hogy közhírré tegyük a következőt. A jövő héten a Dunaújvárosi Kohász játékoskeretét az igazgató úr meghívja egy cukrászdai látogatásra, habzsi-dőzsire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!