Sport

2016.07.01. 12:25

Edzőtáborok sora a birkózóknál

Dunaújváros - Pezsgett a birkózóélet június végén Dunaújvárosban. Egymást érték az edzőtáborok a városban.

Június 20-án kezdődött az ötnapos Közép-magyarországi regionális edzőtábor, amelynek Dunaújváros a központja. A régióhoz tizenöt egyesület tartozik, amelyből az összetartáson tizenegy vett részt közel száz versenyzővel és tizenkét edzővel. A foglalkozásokat az Arany János Általános Iskola tornatermében négy szőnyegen Módos Csaba, az MBSZ kiküldött edzője vezette. A napi két edzésen kötött- és szabadfogású technikák oktatására és sok birkózásra került sor a Magyar Birkózó Szövetség előre kiküldött követelményrendszere szerint. Ebben az évben ez már a második közös munka volt, a harmadikra novemberben kerülhet sor, hiszen a Magyar Birkózó Szövetség minden régióban évi három edzőtábort írt elő kötelezően. Jó lehetőség ez a gyerekek fejlesztésére, hiszen a nagy létszám miatt számos edzőpartnerrel gyakorolhatnak és küzdhetnek. A tábor elsődleges célja az egységes oktatási rendszer kialakítása és a megfelelő szint elérése a fogások tekintetében. Öt nap alatt tíz edzésen vettek részt a gyerekek, amelyek minimum kétórásak voltak.

Ugyancsak június 20-tól a Dunaferr SE napközis edzőtábort szervezett, amely július 1-én ért véget. Az összetartáson negyven gyerek vett részt. A fiatalok naponta 8-tól 16 óráig a Gurics György Birkózó Centrumban az edzések mellett különböző játékos programokon is részt vettek. A jó időnek köszönhetően természetesen az uszodába is többször kilátogattak, de volt számháború, asztalitenisz-verseny és teremfoci is. Az összetartáson a Dunaferr SE, a Gurics György BDSE és az Enying VSE versenyzői gyakorolhattak közösen. A tábor elődleges célja a csapatépítés volt. Fontos, hogy a gyerekek ne csak edzéseken, hanem egyéb más programokon is közösen vegyenek részt, jobban megismerjék egymást és az edzőket.

Ugyanebben az időpontban érkezett Dunaújvárosba a kadet (15-16 évesek) szabadfogású válogatott két hétre, akiket a második héten kiegészített a kötöttfogású kadet válogatott is. Összesen negyven sportoló edzett a jégcsarnokban öt versenyszőnyegen. A közelgő Európa-bajnokságra való felkészülés alatt a Duna-parton alapozó jellegű edzések (futások, társas erőfejlesztő gyakorlatok) tarkították a programot. Bánkuti Zsolt a szabadfogású, Struhács György (korábban a felnőtt kötöttfogás szakágvezetője volt) a szakemberek munkáját Szabó Róbert (szabadfogás, Dunaferr SE) és Papp Ferenc (kötöttfogás, Ceglédi VSE) edzők segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!