Sport

2015.09.22. 16:53

Magyar Diáksport Napja: a Dunaferr iskola ismét csatlakozott a felhíváshoz

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az idén is meghirdette a Magyar Diáksport Napját. A felhíváshoz csatlakozott a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola is.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosi iskolák közül már tavaly is csatlakozott a programhoz a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola.

Csapó Gábor, a Dunaferr iskola igazgatója az esemény tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, ezer diák fut majd a Városháza térről a Vasmű úton keresztül az iskoláig, ahol rengeteg program vár majd a tanulókra és a tanárokra. Az igazgató büszke arra, hogy az iskola ezzel a rendezvényével hozzájárul a város sport- és kulturális életéhez.

Tavaly nem gondolták volna a szervezők, hogy milyen nagy siker lesz a sportnap. Ezért pénteken ismétel a Dunaferr iskola
Fotó: Ady Géza

- A város önkormányzatától komoly támogatást kapunk, nagy megtiszteltetés, hogy dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke elvállalta a fővédnökséget, és Cserna Gábor polgármester süti el majd a startpisztolyt.

Zemankó Zoltán, a Dunaújvárosi Diák Sportegyesület elnöke azt emelte ki, hogy nem gondolták volna tavaly, hogy akkora siker lesz a sportnap, mint amilyen volt, ezért fel sem merült, hogy az idén ne ismételjenek.

- Az önkormányzat mellett több kisebb támogatónk is van, akik sokat segítenek. Például Fazekas István jóvoltából a futás után a célba érkezettek gyümölcsöt kapnak. Három fő szála lesz az eseménynek, a sport, az egészséges életmód, és külsősök különböző bemutatói.

Az egészséges életmódra való felhívásról, a megelőzésről, a tanácsadásról már dr. Kemény János beszélt. Ő felhívta a figyelmet, hogy mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy megméresse a vércukrát, a vérnyomását és számítógépes talpvizsgálat is lesz.

Kovács Virág, a Diákönkormányzat elnöke elmondta, nekik abban volt szerepük, hogy megmozgassák azokat is, akik nem szoktak sportolni.

- Sok ötletünk volt a rendezéssel kapcsolatban, és örömünkre, több javaslatunkat is elfogadtak a szervezők.

A program péntken 8 órakor a polgármesteri köszöntővel kezdődik, majd jön a Fuss 2015 métert! a Városháza tértől a Dunaferr iskoláig. A tanintézetben a II. Egészség- és Sportnapon lesz - többek között - sakk, kispályás foci, kosárlabda és búvárkodás is.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!