Sport

2017.03.28. 14:40

Újra pattog a labda: Önállóan folytatja a Dunaújvárosi Utánpótlás Futball Klub

Dunaújváros - A régi lendülettel, ám új tervekkel vágott neki a tavaszi szezonnak a helyi futball-utánpótlás terén ismert és elismert Egy Darab Gyepért Alapítvány által alapított Dunaújvárosi Utánpótlás Futball Klub.

Szabó Szabolcs

Sorban érkeznek a gyerkőcök az Egy Darab a Gyepért Alapítvány edzőbázisára, a Duna soron található sporttelepre. Fénykorában, évekkel ezelőtt az alapítvány és az általa vezetett futball-utánpótlás műhely 11 helyi óvodában volt jelen, közel 150-160 tehetséges gyermek sajátíthatta el rutinos és motivált edzők irányításával a labdarúgás alapjait. Az eredmények miatt sem kellett szerénykedniük, a számos korosztályos siker mellett több, a sportágat náluk kezdő fiatalból lett sikeres sportoló, nem egy esetben, a kiemelkedő kvalitásokkal rendelkező focisták a válogatottságig vitték - három korábbi játékosuk is tagja lett a korosztályos futsal nemzeti csapatnak.

Labdakezeléstől az ördöngös cselsorozatig - az óvodások is a labda bűvöletében a Duna sori pályán Fotó: A. G.

Az alapítvány részéről Makai Gábor a DH-nak elmondta, az Egy Darab Gyepért - az edzői stáb és az általuk edzett közel 100 utánpótláskorú labdarúgók - egybeolvadt a Dunaújváros PASE egyesülettel, ez 2013 decemberében történt. A több mint három éven át tartó közös munka a közelmúltban lezárult, és a Dunaújvárosi Utánpótlás Futball Klub ismét önállóan folytatja a munkát. Mint Makai hozzátette, az első körben az volt a legfontosabb, hogy újra felépítsék a rendszert. Ebbe beletartozott, hogy elvégezzék a legsürgetőbb felújítási munkálatokat a sporttelepen, és megkezdjék a toborzást. Jelenleg mintegy 70 gyerekkel foglalkoznak, és továbbra is várják a sportolni, futballozni vágyó fiatalokat, akik egy barátságos környezetben szeretnék elsajátítani a sportág alapjait. - Ha a korábbi éveket veszem alapul, akkor most úgy húsz százalékról kell újjáépíteni magunkat. Az akarat és lendület megvan bennünk, a jól felkészült szakmai stáb is adott. A Duna sori sporttelepet is tovább kívánjuk fejleszteni, a tervek között szerepel egy sátoros pálya kiépítése, amelyre már megvannak a források. Ha ez megvalósul, télen is folyamatossá válthat a telepen az edzésmunka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!