Sport

2016.04.07. 14:15

Kiss Károly második lett a kadet korosztály válogatóján

A Dunaferr SE utánpótlás-korú birkózói két versenyen vettek részt a közelmúltban. Egyik viadalon sem volt könnyű dolguk a dunaújvárosiaknak.

A diák II. korcsoport kötöttfogású országos diákolimpiai döntőjét Püspökladányban rendezték meg április 2-án. Az eseményen több mint kétszázhúsz versenyző lépett szőnyegre. A Dunaferr SE hat birkózóval képviseltette magát, akik közül Gajzer Bálint (32 kilogramm) jutott a legtovább. Azonban két győztes mérkőzés ellenére sem tudott a legjobb hat között végezni.

Berki Attila és Virág Tamás egy-egy győzelem és két vereség, Matwi Márton, Góczán Barnabás és Grabecz Bence két vesztes mérkőzés után búcsúztak a további küzdelmektől. Az igen erős és népes mezőnyre jellemző volt, hogy minimum három győzelemre volt szükség ahhoz, hogy valaki pontszerző helyre kerülhessen.

A dunaújvárosi csapat balról-jobbra: Fehér Krisztián edző, Góczán Barnabás, Matwi Márton, Virág Tamás, Berki Attila, Gajzer Bálint, Grabecz Bence, Szabó Miklós edző

Egy nappal később rendezték meg Kecskeméten a kadet korcsoport idei második országos rangsorversenyét szabadfogásban. A viadalon tizenegy súlycsoportban hetvenkét birkózó mérte össze a tudását. A versenyen 58 kilogrammban Kiss Károly három győzelemmel és egy vereséggel ezüstérmes lett az UTE-s Vilhelm Zoltán mögött. Az UTE versenyzőjétől 6-2-re kapott ki a döntőben, míg további három mérkőzését technikai tussal, illetve tus győzelemmel zárta. Veres-Kovács Ádám 69 kilogrammban indult. Első mérkőzését technikai tussal nyerte BVSC-s ellenfele ellen. A második mérkőzésén vereséget szenvedett a Vasas sportolójától. A bronzéremért a kertvárosi Molnárt győzte le. További helyezést ért el Szabó Péter, aki 85 kilogrammban ötödikként végzett. Farkas Zoltán szintén ebben a súlycsoportban lépett szőnyegre, de nem jutott a legjobb hat közé.

Más. A Dunaferr szakosztályának van egy kihelyezett tagozata Mezőfalván, ahol ma 16 órakor az általános iskolában átadják az új birkózótermet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!