Sport

2017.08.02. 17:30

Egy Ironman a Vasmű útról - Parrag Miklós a "zöldséges" vasemberünk

DUNAÚJVÁROS - Kevés magyar szerkesztőség mondhatja el magáról, hogy egy igazi vasembernél kosztol, ahol rendre még a jó szóból is repetázhat.

Szabó Szabolcs

Némi privát bejegyzéssel kezdjük! Parrag Miklós, a szerkesztőségünk zöldségese, fűszerese, régi idők megfogalmazásával élve: a kisboltosunk. Ahol mindig akad számunkra jó szó, egy időben elhelyezett közvetlen poén, vagy éppen egy fogyasztóvédelmi tanácsadással egybekötött vásárlói útbaigazítás is. Parrag Miklós sokat tud rólunk, ám ő olyan, mint egy titokbarlang.

Semmi nem sok, annyit sem lehet kicsavarni belőle, ellenben mindig jelez, ha minőségi áruja érkezik. Miklós egyébiránt régi bútordarab már itt a Vasmű út közepén, ahol egyfajta tájékozódási pontként is szolgál. Igazi kereskedő - és itt és most e szó békeidőkbeli tisztes jelentését domborítanánk ki. Tehát, Miklós sokakról, sok minden tud. E körben azonban mi próbáltunk meg faggatózni nála, hiszen az utóbbi évek kőkemény, gyakorta önsanyargató melója révén, immáron kétszeresen Ironman-ember is vált belőle.

Ezen oldalakon a közelmúltban több helyi triatlonost is bemutattunk. A sportág teljes hátterét, küldetését és különleges identitását a helyhiány végett most nem tárjuk fel, ám annyit rögzítenünk kell: A hazai amatőr/félamatőr triatlonsport egyik szentélye: Nagyatád, ahol azon elvetemült figurák jönnek össze évről évre július végén, akik szinte "egylevegővel" teljesítenek 3,8 km úszást, 180 km kerékpározást, és a 42 km-es maratoni futást. Pont.

Nem adott magának hosszú pihenőt a hét végi extra teljesítmény után Parrag Miklós, kedden délután már Vasmű úti standjának készletét pakolta, és ápolta vevőköre lelkiállapotát   Fotó: Zsedrovits Enikő

- Fiatalabb koromban itt helyben, Dunaújvárosban kézilabdáztam, majd később jött a kerékpározás - az még ma is a nagy szerelem számomra. Aztán a helyi nagy sikerű Aquarius Triatlon verseny hatására vágtam bele e sportágba. Az első évben a szakavatott Bartos Dáviddal kezdtem el a tréningeket. A tervem nem volt más, mint a klasszikus Ironman-táv teljesítése.

Őszintén megvallva ez számomra nem volt kis feladat így munka mellett, betartani a heti minimum 12-13 órát kitevő edzéstervet. Sokan segítettek, hogy elérjem az álmomat. Az elsők közöt volt és van Csiky Andrea, aki ha látta, hogy nem akarok menni edzeni, vagy már tele volt a hócipőm mindennel, akkor ő mellém állt és biztatott. Köszönet érte - ad részletes tájékoztatót az elmúlt éveiről Parrag, aki tavaly és idén is teljesítette a legendás nagyatádi kihívást.

Parrag Miklósnak napi több száz vásárló kiszolgálása mellett arra is jut ereje és motivációja, hogy teljesítse a legendás nagyatádi extrememan versenyt - az idei évben immáron második alkalommal

Miközben az irodájában kérdezzük az aktuálisan roppant aktív vevőkört kiszolgáló főhősünket, felfedezzük, hogy a mikroiroda egyben edzésközpontként is funkcionál. A fejünk felett lóg a havi sok száz kilométert teljesítő kerékpár, a polcon a sokat szenvedett futócipők.
- A múlt hét végi nagyatádi Extrememan versenyen is nagyon sokat jelentett a szurkolás.

A gyakorta jelentkező holtpontokon jól esett a bíztatás, sokan támogattak a helyi DTSE tagjai közül is. Meg hát az is benne van a történetben: elhatároztam, én nem fogom feladni.
A sporttörténeti hűség kedvéért rögzítjük: a múlt héten szombaton Parrag Miklós négyszázadikként ért célba, 13 óra, 10 perc, 44 másodperces időeredménnyel, több mint húsz perccel megjavítva egyéni csúcsát.

Jövőre ismét rajthoz áll! Egyébiránt meg ízes dinnyét kínál ebben a forró kánikulában... Is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!