Sport

2016.07.13. 18:45

Egy klub öt felnőtt csapattal

A Dunaújvárosi Asztalitenisz Sportegyesület (DASE) komoly bajnoki évet tudhat maga mögött.

Jankó Árpád

A sportegyesület köszönhetően támogatóinak, az önkormányzatnak egészen ritka helyzetet teremtett a város sportéletében azzal, hogy öt felnőtt csapatot indított különböző bajnokságokban. És akkor még nem is szóltunk az egyre szebb reményű utánpótlás-nevelésről.

A klub a Móricz iskola termében heti három edzéssel készül a hét végi bajnoki mérkőzésekre. Mondhatjuk, hogy teltházas a terem az edzéseken is az önkormányzatnak köszönhetően tíz versenyasztallal.

Lássuk egymás után az egyesület csapatainak eredményeit! Az NB II-ben szereplő első csapattal kezdve dicséretetes a megszerzett bronzérmük. A tagok közül kimagaslott tudásával Biherz Tamás, aki jövőre már Pécsett az első osztályban folytatja az ütő forgatását. De Nemes Szilárd is elismerést érdemel. Kiderült, hogy bátran meg lehet bízni a fiatalokban. Mizsei Tamás és Mizsei Máté kiválóan teljesítettek, és a rutinos Furka Attila is kitett magáért.

A DASE felnőtt asztaliteniszezői között (balról a hatodik az első sorban) Török Józsi bácsi az egyesület tiszteletbeli elnöke

Az NB III-as gárda teljesen új felállásban Farkas László mellett Fógel Szilárd, Novák Zoltán és Kada István az elvárásnak megfelelően az erős középmezőnyben végzett a hatodik helyen. Azt is elmondhatjuk a klubról, hogy a tavalyi bajnokságban először indítottak három megyei csapatot, és a kísérlet sikerült.

A megyei csapatok között a Vidám Fiúk elnevezésű megyei II-es gárda nagyszerű hajrával ezüstérmet szerzett, s ezzel jogosult egy osztállyal feljebb az indulásra. Nagy Ferenc hibátlanul játszott, mellette Gugi Béla, Pulai Ferenc, Blanárik János és Fülöp Mihály is hozzájárult a szép sikerhez.

A másik megyei II-es együttes szereplése vegyesnek mondható, mert a kezdeti lendület a végére elfogyott, de közülük mégis kiemelendő Werner Szilvi mellett Horváth Dóra és Szalai Viola szereplése.

A megyei I-es csapat a középmezőnyben végzett: a senior kategóriában országos ranglista élén szereplő Mizseiné Mészáros Judit, az örökifjú Bodó László és a fiatal Szalai Boglárka játéka meghatározó volt, de kiválóan helytálltak a zöld asztal mellett rajtuk kívül: Rostási Attila és Szabó László is.

Az összegzés után nézzünk a következő bajnoki sorozat elé. A szakmai vezetést dr. Hanák Tamás elnöksége mellett, elnökségi tagként Bodó László, új tagként pedig Furka Attila viszi majd, akik egyúttal az utánpótlás gárdák felkészítésében is oroszlánrészt vállalnak Rostási Attilával együtt. NB II-ben visszaveszi a vezérjátékos szerepét Nemes Szilárd, stabil csapattagok a Mizsei testvérek, dr. Hanák Tamás pedig újból az asztalhoz áll. NB-III-as csapatba meghívást kapott a megyeiből Nagy Ferenc. Furka Attila megyei elnök pedig könnyített szezont kért saját maga számára, vállalva, hogy bármelyik csapatnak segít. Jelenleg alakulgató két megyei csapatot indítanak ősszel. A legfiatalabb kezdő játékosok közül feltétlenül meg kell említeni azokat.akik egy-másfél éve játszanak, de már nyertek megyei bajnokságot. Fülöp Kristóf, Fülöp Dani, Bozai Bence, Tihanyi Máté, Horváth Tamás, a lányok közül pedig Juhász Dóra Tiana, Barna Bettina is elérheti azt a megyei győzelmi sorozatot, amelyet az idén Szalai Vilola és Horváth Dóra elért a serdülő korosztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!