Sport

2015.08.21. 18:15

Egy meccs elment - Ifjabb Azari Zsolt a Zólyomnál tesztel próbajátékon

Dunaújváros - Elmarad a Dunaújvárosi Acélbikák szombat este 18.15-ös kezdéssel beharangozott mérkőzése a Léva ellen.

Agárdy Csaba

A szlovák harmadosztályú Léva ellen korcsolyázott volna jégre a MOL Ligás csapat szombat este negyed héttől, ám a találkozó elmarad: az ellenfél sorozatos megbetegedések miatt ugyanis lemondta a találkozót. Az Acélbikák a közösségi portálon tették közzé a hírt azzal, hogy a két csapat keresi a lehetőségét annak, hogy a közeljövőben mégis össze tudjanak csapni egymással Erre már csak azért is nagy szükség lenne, mert a MOL Liga szeptember 11-iki rajtjáig egyre kevesebb idő marad, nemhogy a játékrend, de a játékoskeret kialakításához is.

Jövő csütörtökig, a Ferencváros ellen tervezett felkészülési mérkőzésig ugyanis egy tesztmeccsen vannak túl a dunaújvárosiak, akik hétfőn a nyáron ugyancsak jelentősen átalakult Debreceni HK-t fogadták, és győzték le 5-3-ra.

Lee Gilbert, az Acélbikák új kanadai edzője, aki augusztus elejétől irányítja az Acélbikák szakmai munkáját, elégedett volt a találkozó után. Azt mondta, meglepte, hogy ilyen rövid idő alatt is mennyit fejlődtek a fiatal magyar játékosok, és hogy milyen hamar megértették azt, hogy mit szeretne látni tőlük a pályán. Gilbert a mérkőzés után talán kicsit elhamarkodottan jelentette ki, hogy valamelyest már képben van a MOL Ligát illetően, azért mert megismerte a debreceniek tavaly középcsapatnak számító alakulatát. Azt azonban a kanadai szakember talán nem vette figyelembe, hogy a hétfőn látott Debrecen nagyon tartalékos volt, tavaly óta sok kiváló orosz játékosát elvesztette, tehát össze sem szabad hasonlítani az egy évvel ezelőtti Debrecent a mostanival. Arról nem is beszélve, hogy a KHL-be távozó Jevgenyij Muhin helyére még nem találtak edzőt.

A dunaújvárosi csapatot érintő hír, hogy az eddig játékos-sportigazgatóként tevékenykedő ifj. Azari Zsolt a héten a szlovák extraligás Zólyomnál tartózkodik próbajátékon. A szlovák U20-as válogatott elleni edzőmérkőzésen be is mutatkozott, a negyedik sorban kapott játéklehetőséget. A Zólyom 8-3-ra kikapott, a harmadik góljukat Azari szerezte.

A DAB augusztus 27-én csütörtökön újabb mérkőzést játszik hazai környezetben, akkor a Ferencvárost fogadja, kezdés 18.15-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!